Het is het begin van de lente en de dagen worden weer langer. Het is april! Dit zijn alle speciale dagen die je deze maand kunt verwachten.

Er zijn bijna net zoveel speciale dagen in april als dat er bloemen zijn en we vieren ze graag samen met jou. Nu we maart achter ons laten, worden de dagen langer en verdwijnt de koude winter. Heb je nog meer redenen nodig om iets te vieren? Ja? Dat dachten we al! We hebben deze feestdagen en andere belangrijke dagen voor je op een rijtje gezet.

Alle speciale dagen in April

Speciale dagen in April

1 April: Dag van de Grap

Begin de maand met het uithalen van een paar luchtige streken. Onthoud wel dat niet iedereen een fan is van deze dag en niet alle grappen even leuk zijn voor iedereen.

2 April: Internationale dag van het kinderboek

Deze vrolijke wereldwijde dag heeft als doel het lezen bij kinderen te bevorderen Elk jaar vieren leerkrachten deze dag om gezinnen en kinderen te herinneren aan het belang en plezier van lezen.

4 April: Wereld Zwerfdierendag

Er zijn meer dan 600 miljoen zwerfdieren over de hele wereld die lijden onder ellende. Ze zijn uitgehongerd, koud, ziek en mishandeld. Het is belangrijk om daar bij stil te staan, maar beter is natuurlijk om dit het hele jaar te doen.

5 April: Wereld Karameldag

Op deze dag vieren we het bestaan van een klassieke heerlijkheid. Karamel dateert uit de 18e eeuw. Het wordt gevormd door een mengsel van verschillende soorten suiker te verhitten, totdat de moleculen uiteenvallen en een nieuwe verbinding vormen. Een proces dat bekend staat als ‘karamelisatie’.

8 April: Wereld ‘Loop naar je werk’ Dag

Naar je werk lopen, wie doet dat tegenwoordig nog? Wie heeft er de tijd voor? Deze speciale dag is een kans om je routine te veranderen en er wat meer tijd voor te nemen. Je zult dan zien wat een langzamere start van je dag voor je kan doen.

10 April: Kom In De Kas

‘Kom in de kas’-dag is een Nederlands evenement, waarop verschillende tuinderijen je de kans bieden een dagje in hun kas te komen kijken. Benieuwd waar je een kijkje kunt gaan nemen? Bekijk hier de locaties.

11 April: Dag van de Goede Daad

Over de hele wereld komen miljoenen mensen samen om vrijwilligerswerk en goede daden te doen om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Nu zal de 15e editie van de Dag van de Goede Daad in 2021 op 11 april vallen.

12 April: Wereld Dropdag

Op Wereld Dropdag vieren we elk jaar het bestaan van dit heerlijke zwarte snoep. Een dag om stil te staan bij de geschiedenis en gezondheidsvoordelen. Zoethoutwortel, een onderdeel van drop, kan de maag verzachten, wanneer je last hebt van bijvoorbeeld brandend maagzuur. Het glycyrrhizinezuur in zoethout bevat immuunversterkende en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen het evenwicht in de maagwand te herstellen. Als dan geen reden is om een dropje te nemen vandaag…

13 April: Wereld Scrabbledag

Vandaag, 13 april, is het Wereld Scrabbledag. De dag markeert de verjaardag van de uitvinder van dit leuke spel, Alfred Mosher Butts, die werd geboren op 13 april 1899. Het spel is tegenwoordig zo populair dat het in 121 landen wordt verkocht en in 29 verschillende talen wordt gespeeld.

19 April: Dag Tegen Pesten

Op deze dag wordt in heel Nederland aandacht besteedt aan het stoppen van pesten. Er wordt stilgestaan bij de gevolgen van pesten voor slachtoffers, daders en meelopers. Laten wij verantwoordelijkheid voor onszelf en onze eigen acties nemen en de wereld een betere plek maken voor iedereen om ons heen.

21 April: Dag van het Kinderdagverblijf

De medewerkers van het kinderdagverblijf verdienen een bedankje voor hun hulp, toewijding en medeleven. Omdat de kinderopvang een partner is bij het opvoeden van kinderen, zijn zij onmisbaar en verdienen ze absoluut een speciale dag in april.

22 April: Earth Day

22 april 1970 was de eerste Earth Day en deze datum wordt dan ook elk jaar gebruikt om stil te staan bij de verzorging van de aarde en hoe we het milieu kunnen helpen beschermen. Benieuwd wat je kunt doen om te helpen? Kijk dan op de website van Earth Day.

24 April: Wereld Proefdieren Dag

Op deze dag worden alle dieren herdacht die hebben geleden en zijn overleden tijdens wrede laboratoriumexperimenten. Ondanks de afnemende steun voor dit soort praktijken, worden er jaarlijks nog steeds miljoenen dieren slachtoffer van de vreselijkste experimenten. Het is goed om hier bij stil te staan en actief te kijken wat we hier tegen kunnen doen.