Zelfs voor diegene die over zijn nek gaat van alle zoetheid deze maand, zijn er nog genoeg speciale dagen in februari om bij stil te staan.

Je zou het niet zeggen, maar februari is meer dan alleen romantiek, rozen en chocolade. Ook al is het de kortste maand van het jaar, er zijn nog genoeg redenen om een feestje te vieren in februari. Deze maand is koud, donker en nat, maar zelfs voor diegene die over zijn nek gaat van alle zoetheid deze maand, zijn er nog genoeg speciale dagen in februari om bij stil te staan.

Speciale dagen in februari

Deze maand staat niet alleen in het teken van de liefde, maar er wordt ook volop aandacht besteed aan heerlijk eten, vrouwen, vriendelijkheid en allerlei aandoeningen die wel wat aandacht kunnen gebruiken. In 2020 had februari een schrikkeldag, maar in 2021 zal dit niet het geval zijn en heeft februari gewoon 28 dagen. Laten we eens kijken naar 15 speciale dagen in februari om bij stil te staan!

3 Februari: Carrotcake Dag

Vandaag is de perfecte dag om taart en groenten te combineren en te eten. Er wordt gezegd dat worteltaart eeuwen geleden is ontstaan toen de wortelen werden gebruikt als vervanging voor duurdere zoetstoffen. Maak een zelfgemaakte carrotcake of ga naar je lokale bakker om deze speciale dag te vieren.

4 Februari: Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is een internationale dag die wereldwijd op 4 februari wordt gehouden om meer mensen bewust te maken van deze vreselijke ziekte en de preventie, opsporing en behandeling ervan te steunen en aan te moedigen.

5 Februari: Warmetruiendag

Tijd om je warm aan te kleden! Op deze dag zetten we landelijk de thermostaat lager om energie te besparen! Op deze manier kun je per graad dat je je verwarming omlaag doet, 6% energie en CO2 besparen. Als heel Nederland op één dag één graad lager stookt, besparen we dus 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2! Reden genoeg om mee te doen toch?

6 Februari: ‘IJs als ontbijt’ -Dag

IJs eten als ontbijt is natuurlijk de droom van elk klein kind. Maar zelfs als ouder dan 8 bent, moet je toegeven dat er iets leuks is aan het idee om ‘s ochtends als eerste een grote kom ijs te eten. Dus waarom vier je dit jaar geen ‘IJs als ontbijt’-Dag? Deze speciale dag wordt altijd gevierd op de eerste zaterdag in februari, wat dit jaar op de 6e valt.

8 Februari: Internationale Epilepsiedag

Internationale Epilepsiedag is een speciale dag in februari dat elk jaar in meer dan 130 landen de bewustwording van epilepsie bevordert. Elk jaar komen op de tweede maandag van februari mensen samen om de problemen van mensen met epilepsie, hun families en verzorgers te erkennen en onder de aandacht te brengen. Dit jaar zal dit dus vallen op 8 februari.

9 Februari: Internationale Pizzadag

Misschien heb je al een vaste pizzadag, maar vandaag moet je absoluut pizza eten, ter ere van Internationale Pizzadag. Nog beter, leer hoe je zelf de lekkerste pizza maakt. Het is makkelijker dan je denkt! Mocht je van vis houden, vind je hier alvast het recept voor een heerlijk Pizza Tonno.

10 Februari: Wereld Parapludag

De 10e van februari is Parapludag, een dag om de bescheiden paraplu die je het hele jaar door beschermt tegen de elementen, te eren. Paraplu’s kunnen de regen leuker maken. Paraplu’s zijn er in de menselijke geschiedenis altijd geweest, hoewel ze in de oudheid alleen door de adel en de rijken werden gebruikt. Hoe kun je deze dag vieren? Check het weer. Regent het? Pak dan de vrolijkste paraplu die je hebt en maak een ommetje!

12 Februari: Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar is het festival dat het begin van een nieuw jaar op de traditionele Chinese kalender viert. In de Chinese cultuur en Oost-Aziatische landen wordt het festival meestal het Lentefestival genoemd. Het is één van de belangrijkste feestdagen in China.13 Februari: Galentine’s Day

Vier de speciale vriendinnen in je leven op Galentine’s Day door iets leuks met ze te gaan doen of iets bijzonders voor ze te doen. Stuur ze een kaartje, bekijk een film en geniet van lekker eten. Het doel van deze dag is om ook liefde te uiten voor de belangrijke mensen om je heen waar je niet verliefd op bent.

14 Februari: Valentijnsdag

Vandaag wordt de liefde gevierd. Hoewel Valentijnsdag van oorsprong een een dag is van geheime liefdes en ontluikende romances, is de dag tegenwoordig geëvolueerd tot het delen van alles wat liefde is, inclusief kaarten, rode harten, bloemen en chocolaatjes. Laat iedereen waar je van houdt zien dat je om ze geeft, vandaag, maar ook elke andere dag.

18 Februari: Internationale Drink Wijn Dag

Wat is een betere reden om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van een glas wijn dan Internationale Drink Wijn Dag? De dag is in het leven geroepen om het bewustzijn van wijn en de gezondheidsvoordelen ervan te vergroten. Geniet van een wijntje met wat vers gebakken brood en heerlijke toppings. Of geef een wijn- en kaasfeest en wees een ware sommelier.

20 Februari: Kersentaart Dag

In Amerika vieren ze op 20 februari National Cherry Pie Day. Een dag die we naar mijn idee best mogen adopteren. Op deze speciale dag in februari mag je zoveel kersentaart eten als je wilt. Als ontbijt, lunch of avondeten of een plak bij elke maaltijd, het hangt ervan af hoeveel je van kersentaart houdt! Zoek je een goed recept, dan vind je hier een goede Amerikaanse cherry pie.

23 Februari: Bananenbrood Dag

Bewaar je oude bananen om mee te bakken op Bananenbrood Dag. Hoe bruiner de bananen, hoe lekkerder het zal smaken. Als je wat meer voedingsstoffen in je bananenbrood wilt stoppen, zoek dan naar recepten waarbij je gehakte walnoten, bosbessen of frambozen aan je beslag kunt toevoegen. Wil je je bananenbrood echt niet laten mislukken? Hier vind je de lekkerste bananenbrood van Mary Berry.

24 Februari Tortillachips Dag

Tortillachips werden populair in de jaren veertig, toen een eigenaar van een delicatessenwinkel in LA besloot om misvormde tortilla’s te bakken en ze als snacks te verkopen en op deze manier afval te verminderen. De creatie was meteen een hit. Geniet ervan rechtstreeks uit de zak, met dip of bedekt met kaas en toppings voor een gerecht met smakelijke nacho’s.

26 Februari: ‘Vertel een sprookje’-Dag

Op veel plekken in de wereld is het op 26 februari ‘Vertel een sprookje’-dag. De perfecte gelegenheid om de mooie verhalen te eren die er in de geschiedenis geschreven zijn. Vertel je kind deze avond eens een extra lang verhaal, of lees zelf nog eens je favoriete sprookje.

Wat vind jij de leukste speciale dag in februari?