Huishouden en werk plannen met Structuurjunkie Planner Light

Plannen met de Structuurjunkie Planner Light

Structuur houden. Het is een dingetje. Ik ben er heel, héél slecht in. Dat ligt niet altijd aan mijzelf, want mijn leven is met fulltime zorgen voor een peuter helaas vrij onvoorspelbaar. Maar zelfs als dat niet zo was, zou ik er nog niet zo goed in zijn.

Ik kan hier dus wel wat hulp bij gebruiken en daarom volgde ik een paar weken geleden een webinar van Cynthia Schultz, oftewel Structuurjunkie. Aangestoken door haar positieve energie en goede tips, heb ik meteen haar planner gekocht, de Structuurjunkie Planner Light!

Structuurjunkie Planner Light van Cynthia Schultz

Eigenlijk heb ik dus al een tijdje een No More Planners Policy. Ik gebruik ze altijd maar een week en dan lukt het me eigenlijk al niet meer om het vol te houden. Ik besloot deze fout voor te zijn en de Light versie van de planner te kopen, deze is ongedateerd. Mocht ik dan een keer een week missen, kan ik gewoon verder gaan. Deze planner gebruik ik nu een aantal weken en ik sta versteld van wat het met mijn productiviteit doet.

In de planner vind je op de eerste paar pagina’s o.a. een aantal tips van Cynthia zelf over hoe je productiever kunt werken en beter kunt plannen. Echt wel goede tips! Vervolgens vind je voor ruim een jaar aan maandoverzichten, waarbij een hele maand op twee pagina’s is gedrukt.Ik heb een tijdje geworsteld met hoe ik deze het beste kan gebruiken, maar uiteindelijk besloot ik op deze pagina’s mijn inkomsten op bij te houden. Gewoon zodat ik dat even snel kan inzien als het nodig is. Daarna bestaat bijna de hele planner uit ongedateerde weekoverzichten en heb je aan het einde nog wat pagina’s voor notities.

Ik vind de planner erg mooi vormgegeven, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. Het is precies wat ik nodig heb en niets meer dan dat. In de gedateerde versie vind je ook nog pagina’s om je doelen en dergelijke bij te houden, maar dat vond ik voor mezelf nog wat te vroeg. Eerst deze maar eens volmaken.Hoe ik de planner gebruik

Zoals ik eerder al aangaf, gebruik ik de maanoverzichten voor een snel overzicht van mijn inkomsten. Maar wat natuurlijk echt interessant is, zijn de weekoverzichten. Ik heb een klein beetje Cynthia’s manier van plannen gekopieerd, maar toch nog een beetje op mijn eigen manier.

Plannen met de Structuurjunkie Planner Light van Cynthia Schultz

Dit is de eerste week dat de planner er een beetje mooi uitzag en ik echt doorkreeg hoe ik wilde werken. Wat ik doe:

  • Wanneer er afspraken e.d. gemaakt worden, zet ik deze in mijn Outlook agenda. Ook taken die ik op een bepaalde dag wil doen, zet ik hierin.
  • Elke zondag pak ik mijn planner erbij en ga ik de komende week inplannen.
  • Taken waar ik de komende week aan wil werken, zet ik bij ‘Taken’.
  • Ik plan alles! Dus ook lunch en avondeten, zodat ik voor mezelf duidelijker heb hoeveel tijd ik heb om te werken.

Zoals je ziet, wordt er best wel veel gecanceld en op een andere moment weer opgepakt. Ik heb constant een drukke peuter om mij heen die veel aandacht vraagt en behalve wanneer ze slaapt weet ik nooit hoeveel ik wanneer kan doen.

Dit is de week erna en toen lukte het me weliswaar om nog netter te werken. Deze stijl houd ik voorlopig aan. Deze week ben ik ook een beetje begonnen met huishoudelijke taken in te plannen, maar daar moet ik nog een beetje mijn draai in vinden.

De Structuurjunkie Planner Light helpt echt productiever te zijn

Ik ben tot nu toe ontzettend blij met de planner en ik merk echt dat ik er productiever van word, zowel qua werk als qua huishouden. Ik vind de planner prachtig en wat mij betreft heeft de Light-versie genoeg ruimte om lang met de planner te kunnen werken. Klein nadeel is dat je behoorlijk klein moet schrijven om alles kwijt te kunnen, maar eerlijk gezegd wordt het daar wel netjes van.

Ook zou ik het tof vinden als er een variant komt met ringen, zodat je hem beter open kunt laten liggen. Verder ben ik mega blij hiermee. Sowieso hulde voor de vrouw die mij langer dan een week een planner laat gebruiken!

Kende jij de Structuurjunkie Planner Light al?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Plannen

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

2 reacties

  1. Wat leuk! Ik heb ook net deze planner besteld en heb er zin in om mee te gaan werken…. Ben wel heel erg benieuwd of het bij mij ook zo goed zal werken. Hoop dat de focus ook blijft. Was wel even erg benieuwd waar die stickers vandaan komen (met ‘don’t forget’)….?

    1. Hi Gea, heel veel succes met je nieuwe planner! De stickers komen van de Action. Ze zaten in een boekje met heel veel plannerstickers! Ik weet niet zeker of ze ze nog verkopen, maar misschien wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.