Stylingtips voor een veranda waar je het hele jaar iets aan hebt

4 Stylingtips voor een veranda

Het is volop zomer en dat betekent dat we eindelijk weer van de tuin kunnen genieten, die ik een paar weken geleden al zomerklaar heb gemaakt. Ik ben absoluut geen zomermens, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het heerlijk vind om de kleine in een badje te laten spelen en om lekker buiten te zitten met een tijdschrift en een koud glas drinken.

We hebben op het moment aardig wat plannen voor de tuin, zoals het (laten) bouwen van een veranda, achterin de tuin waar schaduw is. Een veranda zoals deze, is erg geschikt om bijvoorbeeld tegen een schuurtje aan te laten zetten, wat wij dus willen gaan doen.

Dit is de situatie nu. Er is een hoop te doen, dat kan je zo wel zien. Het lijkt op de foto ook kleiner dan het in werkelijkheid is, maar in deze hoek willen we een veranda gaan plaatsen. De boom die rechts op het grasveld staat, gaat er dan uit. Het is ook echt een hoekje waar helemaal niets wil groeien, vanwege de schaduw en de grond. Dé perfecte plek dus en ik kan niet wachten om dit aan te pakken!

Dit betekent dat we volgend jaar zomer waarschijnlijk heerlijk van onze veranda kunnen gaan genieten. En ja, dat houdt in dat ik nu al aan het nadenken ben over hoe ik dit ga inrichten. Ik heb daarom de volgende tips verzameld!

4 Stylingtips voor een veranda (voo het hele jaar)
Maak de veranda huiselijk

Om optimaal van een veranda te kunnen genieten, is het belangrijk dat het een leefbare en sfeervolle ruimte wordt. Mocht je een veranda willen bouwen tegen je huis aan, is een tuinkamer ook een prachtige optie. Een tuinkamer maakt je tuin een verlengde van je huis! Echt als een tweede huiskamer. Je kunt er eten, spelletjes doen of zelfs televisie kijken. Het is een deel van je huis, alleen dan buiten.

Breng binnen naar buiten

Zie je veranda ook echt als een tweede huiskamer. Zet meubels neer die eruitzien alsof ze eigenlijk binnen horen te staan, maar toch geschikt zijn voor buiten. Bijvoorbeeld een prachtige houten tafel met comfortabele stoelen of een lekkere loungebank. Maar denk ook aan een leuk kastje om dingen in te zetten die je kinderen uit het bos hebben meegenomen!

Gebruik weerbestendige accessoires

Je bent dan wel buiten, maar dat betekent niet dat je geen accessoires kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kleed. Tegenwoordig kun je prachtige vloerkleden voor buiten vinden. Heerlijk als je op blote voeten in de tuin zit! Ook kussens kunnen geschikt zijn voor buiten! En een mooie salontafel die tegen allerlei weersomstandigheden kan, is ook wel handig, je moet je wijntje tenslotte ergens neer kunnen zetten!

Maak het functioneel voor alle seizoenen

Het zou toch zonde zijn als je een half jaar niet naar je veranda omkijkt, alleen maar omdat het winter is? Je hebt er zo je best op gedaan! Zorg daarom dat je ook in de winter ervan kunt genieten. Zorg voor een buitenhaard of een simpele vuurkorf en je kunt heerlijk op de bank met een dekentje en een kop warme chocolademelk van de frisse buitenlucht genieten.

Heb jij een veranda of tuinkamer? En hoe vaak maak je daar gebruik van?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

1 reactie

  1. Met zomers zoals de laatste twee woon ik praktisch op de veranda. Ik heb hem erg retro ingericht met meubels van de vlooienmarkt. Dat spul uit de jaren zestig kan ook tegen een stootje. Ik overweeg nu de afwerking met glazen wanden zodat ik er een wintertuin van kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.