Deze 5 TED Talks over minimalisme zijn de beste die ik persoonlijk heb gezien en ik wil ze ook met jou delen. Ze zullen je inspireren, maar ook motiveren!

Yep, ik ben vรฉรฉl te laat op het feestje, maar ik heb onlangs Ted Talks ontdekt. Ik houd er sowieso al van om me te laten inspireren, maar meestal was dat in de vorm van een goed boek. Nu kijk ik dus alleen nog maar naar TED Talks over minimalisme en zelfontwikkeling en ik vind het geweldig!

Al een tijdje ben ik bezig om te minimaliseren, mijn huis vrij te maken van rommel. Het gaat niet snel, want onze container kan maar een beetje extra afval per maand aan, maar ik kom er wel. Zo langzaamaan maak ik mijn huis vrij van alles wat we nooit gebruiken, niet leuk of mooi vinden en geen plek voor hebben. Het werkt ontzettend bevrijdend en ik raad het iedereen aan!

5 TED Talks over minimalisme die je gezien moet hebben

Deze 5 TED Talks over minimalisme zijn de beste die ik persoonlijk heb gezien en ik wil ze ook met jou delen. Ze zullen je niet alleen inspireren een eenvoudiger leven te leiden met minder spullen, maar ook motiveren om het echt te gaan aanpakken.

How Many Towels Do You Need? – 10 MIN

Rose slaat hier al meteen de spijker op zijn kop. Want inderdaad… hoeveel handdoeken heb je nou eigenlijk nodig?! Een super inspirerende talk. En geloof het of niet, maar na het zien van deze talk heb ik een hele stapel handdoeken weggedaan. Ik had er 14. Voor 2 personen.

From Clutter To Clarity – 12 MIN

Rommel hoeft niet alleen maar spullen te zijn. Rommel kan ook fysiek, spiritueel, emotioneel, mentaal of zelfs digitaal zijn. Kerry laat je zien wat de belangrijkste oorzaak is van de rommel in je leven, hoe je het opruimt met blijvende resultaten. Erg prettig om naar te luisteren!

The Art Of Letting Go – 19 MIN

Deze TED talk over minimalisme wordt gedaan door twee zeer inspirerende mannen. Hoeveel spullen heb je? En aan hoeveel van die spullen hou je vast ‘voor het geval dat’? De meeste mensen die aan minimalisme doen, hebben ooit in hun leven een trigger-moment gehad. Laat deze video jouw trigger-moment zijn!

The Magic of Not Giving a F*** – 13 MIN

Mentale minimalisme. Velen van jullie kennen vast Sarah’s populaire en inspirerende boek The Life-Changing Magic of Not Giving a F***. Een paar jaar geleden kreeg ik dit boek voor mijn verjaardag en eerlijk: het is het eerste ‘zelfhulpboek’ waar ik fan van ben. De denkwijze is fantastisch! Deze Ted Talk is een korte versie en als je dit al geweldig vind, moet je absoluut het boek lezen.

The Joy of Less – 10 MIN

Een inspirerend verhaal over hoe de zoektocht naar meer nooit ten einde zal komen. Minder is wel haalbaar en uiteindelijk bevredigender.

Welke TED Talk over minimalisme heeft jou geรฏnspireerd?