Deze 4 TED Talks over tuinieren en de natuur heb ik onlangs ademloos zitten kijken en ook jij moet ze vandaag nog zien!

Tegenwoordig is het gemakkelijk om je steeds minder verbonden te voelen met de natuur om ons heen. Tuinen worden betegeld, bomen worden gekapt en planten in huis zijn nep. Deze 4 TED Talks over tuinieren en de natuur heb ik onlangs ademloos zitten kijken en ook jij moet ze vandaag nog zien!

Ik vind de natuur een zeer belangrijk onderdeel van het leven. Mijn man en ik zijn actief bezig meer bloemen en planten in onze tuin te krijgen om het leven van allerlei insecten te stimuleren. Onze dochter van tweeënhalf weet dat honing door hardwerkende bijtjes wordt gemaakt en dat er in onze tuin courgettes en aardappelen groeien. Ik vind het belangrijk dat ze die dingen leert. Maar dat geldt ook voor ons!

4 TED Talks over tuinieren en natuur die je gezien moet hebben

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik de TED Talks had ontdekt! Zo inspirerend! Deze 4 TED Talks zijn een gemakkelijke en ontspannen manier om onszelf eraan te herinneren waarom we van de natuurlijke wereld houden, hoe belangrijk het is en wat we kunnen doen om een steentje bij te dragen.A Plea for Bees – 16 MIN

Dennis vanEngelsdorp is expert als het om bijen gaat en in deze TED Talk uit 2008 legt hij op een humoristische manier uit waarom bijen zo nodig zijn en waarom ze in gevaar zijn.

What Gardening Thought Me About Life – 7 MIN

Op een prachtige poëtische manier vertelt Tobacco Brown ons wat tuinieren ons kan leren over het creëren van leven, verbinding en schoonheid.

Nature Is Everywhere – 16 MIN

Wat is ‘natuur’? Als we het blijven definieren als ‘iets wat onaangetast is door mensen’, dan duurt het niet lang meer of we hebben geen natuur meer voor onze kinderen, zegt Emma Marris. Ze moedigd ons aan een nieuwe betekenis voor natuur te zoeken en onze kinderen de liefde ervoor bij te brengen.

The Hidden Beauty of Pollination – 8 MIN

Bestuiving is van zeer groot belang voor het leven op aarde, maar vaak onzichtbaar voor het menselijk ook. Filmmaker Louie Schwartzberg laat ons de ingewikkelde wereld van stuifmeel en bestuivers zien, met prachtige beelden uit zijn film “Wings of Life”, geïnspireerd door het verdwijnen van een van de primaire bestuivers van de natuur, de honingbij.

Welke TED Talks over tuinieren en de natuur hebben jou geïnspireerd? Wil je nog meer TED Talks kijken, ga dan naar hun website. Ze hebben een talk over bijna alles!