Tips voor een mooie balkon make-over

Tips voor een balkon make-over

Geef je balkon eens een kritische blik. Wat zie je? Een tafel en een stoel? Dat kan natuurlijk beter! Zelfs een klein balkon kan heel gezellig zijn, wanneer je wat aandacht geeft aan de styling. Maar wanneer je een goede balkon make-over wilt doen, waar moet je dan beginnen?

Tips om je balkon een make-over te geven

Voordat je begint

Wanneer je je balkon een make-over wilt gaan geven, is het handig om een aantal dingen in gedachten te houden.

Denk aan de afmeting

Een balkon is bijvoorbeeld over het algemeen kleiner dan je tuin, een enkele uitzondering daar gelaten. Houdt daar bij het kopen van accessoires rekening mee, zodat je niet je balkon te vol propt.

Kies een thema

Om de make-over van je balkon makkelijker te maken, kun je het beste voor een thema gaan en je daar aan houden. Wil je iets moderns, wil je een boho-gevoel of wil je iets landelijks? Houdt daarbij ook rekening met hoe de rest van je huis eruit ziet. Een landelijk balkon past waarschijnlijk niet zo goed bij een strak en modern appartement. En gekleurd kunstgras is leuk voor een bohostijl, maar niet als je iets moderner wilt.Tips voor je balkon make-over

Je balkon, die kleine uitbreiding van je woonruimte, kan eenvoudig worden omgetoverd tot een prachtige plek, met de volgende tips.

Bistrosetje

Een tafel en een stoel staat waarschijnlijk al op je balkon, maar misschien kun je eens kijken naar verschillende designs, kleuren en materialen. Een leuk bistrosetje maakt je balkon helemaal gezellig en klaar om te genieten van je kopje koffie in de opgaande zon.

Groen op je balkon

Wil je een mooi uitzicht vanuit huis op je balkon? Zorg dan voor veel groen! Plaats bijvoorbeeld plantenbakken langs de balkonreling en plaats grote planten langs de muren. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de buitenkant van je raam planten ophangen.Hangmat of hangstoel

Wat perfect op een balkon geïnstalleerd kan worden, zijn hangmat standaarden voor een hangmat of hangstoel. Hier zijn veel verschillende varianten van te vinden, zodat je altijd eentje kunt kiezen die precies bij de sfeer op je balkon past. Er bestaan hangstoelen die je op moet hangen, maar ook hangstoelen die in een standaard hangen, zodat je ze altijd kunt verplaatsen.

Schaduw op je balkon

Iets om schaduw op je balkon mee te creëren, beschermd je eventueel ook direct tegen regen. Wanneer je bij het kiezen van zonwering rekening houdt met het weer, bijvoorbeeld door het kiezen van een parasol die waterdicht is, heb je daar het hele jaar door plezier van.

Lichtjes voor sfeer

Wat naar mijn mening onmisbaar is bij een balkon make-over, is het ophangen van lichtjes. Zorg direct voor enorm veel sfeer met leuke gezellige lichtjes langs de wanden en over het plafond. Je kunt gekleurde LED-verlichting kiezen, maar ook lichtjes met een warme gloed. En als je kiest voor buitenverlichting, kun je ze het hele jaar laten hangen.

Hoe heb jij je balkon ingericht? En ben je toe aan een balkon make-over?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.