Bing’s Kerstfeest & de eerste keer bioscoop met je peuter

Tips voor de eerste keer bioscoop met je peuter

Je kinderen meenemen naar de bioscoop is een beetje een vorm van Russisch Roulette, niet waar? Het kan een succes zijn, of compleet mis gaan. Zeker een kind van vier jaar of jonger is ontzettend onvoorspelbaar. Onze dochter is 3,5 jaar en we hebben het nog nooit aangedurfd om haar mee te nemen naar de bioscoop, wat ook te maken heeft met haar afkeer tegen harde geluiden. We merken nu dat ze daar beter tegen kan! Dus toen we onlangs werden uitgenodigd om de speciale peuterbios vertoning van “Bing’s Kerstfeest en andere verhalen” te zien, leek mij dat het perfecte moment om het te gaan proberen!

Tips voor de eerste keer bioscoop met je peuter

Als jij ook van plan bent om binnenkort voor de eerste keer naar de bioscoop te gaan met je peuter, heb ik voor jou een aantal tips die je wellicht kunnen helpen een succes ervan te maken. Ik vertel je ook iets over “Bing’s Kerstfeest en andere verhalen”, een speciale peuterbios vertoning van de populaire tekenfilmserie.

Ga niet naar de bioscoop als ze moe zijn

Deze tip geldt eigenlijk ook voor wanneer je al vaker met je peuter naar de bioscoop bent geweest. Plan geen tripje naar de bioscoop, wanneer je peuter eigenlijk een dutje zou moeten doen. Je kind zal chagrijnig zijn, niets leuk vinden en geen zin hebben om de hele tijd te moeten blijven zitten. Ga voor de beste ervaring zo vroeg mogelijk op de dag of vlak na het middagdutje.

Ga naar een peutervoorstelling

Bijna alle bioscoopketens houden speciale vertoningen alleen voor peuters. Vaak zijn deze vertoningen vroeg op de dag, goedkoper en geschikter voor jonge kinderen. Het geluid staat dan wat zachter en het licht blijft aan. Meestal worden er tekenfilms vertoond, die peuters al kennen van televisie.

Bekijk eerst de trailer

Het heeft geen zin om geld uit te geven aan kaartjes, drinken en popcorn, als je peuter de film die je gaat kijken helemaal niet eens leuk vinden. Bekijk daarom samen de filmtrailer en houdt de reactie van je kind in de gaten. Willen ze meer zien en raken ze er enthousiast van? Dan is het een goed idee om te gaan! Worden ze er angstig van, of hebben ze totaal geen interesse? Dan moet je misschien een andere filmvertoning uitkiezen.

Ga dicht bij het gangpad zitten

Door met een peuter naast het gangpad te zitten, wordt het bioscoopbezoek voor iedereen een stuk makkelijker. Het zal je verbazen hoe vaak een peuter van zijn stoel probeert weg te lopen. Dichtbij het gangpad zitten, zorgt ervoor dat je kunt opstaan ​​om achter je peuter aan te vangen of met ze naar de wc te gaan.

Geef ze wat lekkers

Het is vragen om een driftbui wanneer je kind iedereen om zich heen lekker ziet knabbelen en hij niets mag. Geef ze dus gewoon wat lekkers, dan maak je het voor iedereen leuker. Bij peutervoorstellingen zijn er vaak speciale deals voor peuters, met wat lekkers, wat drinken en een cadeautje.

Heb realistische verwachtingen

Met je peuter naar de bioscoop zal uiteindelijk veel meer als een succes voelen, wanneer je niet al te hoge verwachtingen hebt. Houdt rekening met woedeaanvallen, drinken op de grond, omgevallen popcorn, elk kwartier naar de wc en vooral ook eerder weg moeten gaan. Het kan allemaal gebeuren! Probeer hier ontspannen onder te blijven en niet boos om te worden. En gebeurt dit allemaal vervolgens niet, zal het bioscoopbezoekje als een groot succes voelen.

Bing’s Kerstfeest en andere verhalen

Vanaf 25 november 2020 wordt er in meerdere bioscoopketens speciaal voor peuters een kerstfilm van de populaire tekenfilm Bing vertoond. Mijn dochter is een erg grote fan van deze tekenfilm en speelt ook regelmatig met kleine Bing-figuurtjes in haar poppenhuis. Bing gaat over een konijn, die samen met zijn vriendjes Flop, Sula en Pando die leukste avonturen beleeft, die erg herkenbaar zijn voor peuters.

Bing's Kerstfeest en andere verhalen

In “Bing’s Kerstfeest en andere verhalen”, die een klein uur duurt, zijn Bing’s vriendjes gewoon weer van de partij, maar maken we ook kennis met Nicky, het schattige neefje van Sula. We krijgen verschillende avonturen te zien, zoals het maken van boombladtekeningen, een spannende poppenkast voorstelling, maar ook het openmaken van Kerstcadeautjes! Bing wil heel graag een Hoppity Woosh Raketslee, maar krijgt hij die ook? En zal het wel gaan sneeuwen?

Wat ik zo leuk vind aan Bing (ik kijk namelijk graag mee!) is dat het zo herkenbaar is voor de kleintjes. Er worden dingen behandeld, zoals het verliezen van je lievelingsknuffel of leren dat het veel leuker is als je je speelgoed deelt met anderen. Bing zoekt altijd een open en eerlijke manier om met problemen om te gaan. Fantasie en creatieve probleemoplossende vaardigheden worden ontzettend gestimuleerd, maar ook sociale vaardigheden zoals vriendschap, samenwerken en zorgen voor elkaar. Ik merk dat mijn dochter er erg goed op reageert!

“Bing’s Kerstfeest en andere verhalen” is vanaf 25 november te zien in de meeste vestigingen van Kinepolis, Pathé en Vue. Kijk voor meer informatie op de website van Just4Kids.

Wil je meer lezen over geschikte films voor kinderen? Deze films voor de hele familie zijn altijd een succes.

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.