5 Tips voor een heerlijke Herfstbarbecue

5 Tips voor een heerlijke Herfstbarbecue

Als er iets populair is in ons gezin, dan is het wel de barbecue. Mijn man staat het liefst het hele jaar door vlees te grillen in de tuin. En waarom ook eigenlijk niet? Barbecue├źn kan je prima het hele jaar door doen en een heerlijke herfstbarbecue is des te sfeervoller!

Een herfstbarbecue is de ultieme gelegenheid om je tuin alvast een beetje te gaan versieren voor de feestdagen die er over een tijdje aankomen. Hang alvast wat lampjes op en zet een vuurkorf neer. Helemaal leuk!Maar waar moet je nou nog meer aan denken bij een herfstbarbecue? Hoe zet je de juiste sfeer neer? Hoe zorg je ervoor dat niemand kou staat te lijden en wat voor vlees en gerechten serveer je? Ik heb tips voor je om jouw sfeervolle barbecue tot een succes te maken!

5 Tips voor een heerlijke Herfstbarbecue

Zorg voor de juiste spullen

Voor een goede herfstbarbecue heb je natuurlijk wel de juiste spullen nodig. Zeker omdat je buiten staat te koken is het belangrijk dat je een barbecue hebt die kou van buitenaf echt aankan. De meeste barbecues worden natuurlijk vooral in de zomer gebruikt. Laat je daarom in een BBQ winkel zoals The Fire Station, eens goed adviseren hierover.

Maak een herfstbarbecue niet te druk

Om te beginnen is het voor een sfeervolle herfstbarbecue denk ik wel belangrijk om het niet te groot te maken. Wanneer je het juist klein en intiem houdt, zal dat de knusse sfeer alleen maar ten goede komen. Denk bijvoorbeeld aan 4 tot 6 mensen in totaal en geen groot feest met 12 personen.

Zorg voor warme dranken

Hoe heerlijk is het om je buiten in de kou te warmen aan een kopje met een heerlijke warme drank? Denk bijvoorbeeld aan chocolademelk wat je warm houdt in je slowcooker, warme wijn, thee of koffie. Er is genoeg te bedenken!Serveer vlees en bijgerechten van het seizoen

Het is natuurlijk het allerlekkerst wanneer je vlees en bijgerechten serveert die bij het seizoen passen. Qua vlees past wild hier het beste bij, bijvoorbeeld hert. Maar leg ook eens hele maiskolven op de barbecue, of verwarm een heerlijke herfstige stoofpot op de kolen.

Weet wat je doet bij een herfstbarbecue

Wanneer je gaat barbecue├źn als de temperatuur zoveel lager is dan in de zomer, is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Lees je dus goed in over hoe je met je barbecue moet omgaan in de herfst of winter, of volg eens een BBQ workshop bij The Fire Station. Hartstikke leerzaam en je kunt jezelf daarna een echte Barbecue Professional noemen! Wie wil dat nou niet?

Heb jij wel eens gebarbecued in de herfst?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.