Kerstkaarten versturen is geen moeilijke taak, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Verstuur jij nog kerstkaarten?

Binnenkort kun je weer gaan genieten van het versturen van lieve berichten naar familie en vrienden, in de vorm van een kerstkaart of nieuwjaarskaart. Het is altijd leuk om precies de juiste kaarten uit te kiezen en voor iedereen iets persoonlijks op de kaart te schrijven. Ook al versturen mensen tegenwoordig minder kerstkaarten, de traditie is er nog steeds.

Tips voor het versturen van kerstkaarten

Kerstkaarten versturen is geen moeilijke taak, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee zou moeten houden. Hier zijn een aantal handige tips om de beste kerstkaarten te versturen en een beetje decembervreugde te verspreiden.

Tips voor het versturen van kerstkaarten
Bepaal aan wie je kerstkaarten gaat versturen

Houd een systeem bij waarin duidelijk wordt wie kerstkaarten zouden moeten ontvangen en wat voor soort kaarten je daarvoor gaat gebruiken. Naar sommige mensen zal je misschien een gepersonaliseerde kaart willen sturen en sommige een wat algemenere kaart. Ook bij bijvoorbeeld zakenrelaties past weer een heel ander soort kerstkaart. Houd hier altijd rekening mee.

Verstuur kerstkaarten op het juiste moment

Zo vroeg mogelijk de kerstkaarten versturen kan slim zijn om de drukte voor te zijn, maar een kerstkaart sturen voordat Sinterklaas het land heeft verlaten, daar wordt vaak negatief over gedacht. Denk daarom goed na over je timing. De beste periode om je kaarten te gaan versturen, is de tweede week van december. Je bent net de drukte een beetje voor en de kaart zal vlak voor de feestdagen aankomen.Voeg iets persoonlijks toe

Het is natuurlijk makkelijk om iedereen dezelfde kaarten te sturen, maar zorg er dan wel weer dat je er iets persoonlijks aan toevoegt. Een persoonlijke boodschap wordt altijd gewaardeerd. Laat je zelfgemaakte kaarten met de tekst er al op, drukken bij de drukker? Schrijf dan minstens zelf je naam erop, om het toch een beetje persoonlijk te maken.

Zorg voor een retouradres

Je hebt vast wel eens een kerstkaart ontvangen, waarbij je dacht “Wat lief, ik wil iets terugdoen.”, maar dat er helaas geen retouradres opstond. Super jammer! Geef mensen de kans iets liefs terug te doen en vermeld op de achterkant van je envelop altijd je eigen adres. Ook handig voor de post, wanneer de kaart niet bezorgd kan worden. Ze kunnen hem dan altijd naar je terugsturen.

Verstuur jij nog kerstkaarten?