C53B3793-ECF8-4C30-BA1E-9565FFE73579
Koken & Bakken Persoonlijke Groei

Tips om Weight Watchers écht te laten slagen

Ik heb het niet aan de grote klok gehangen, maar de afgelopen maanden ben ik bezig geweest met gezonder leven en gewicht verliezen, met hulp van Weight Watchers. Rond de jaarwisseling is het altijd goedkoper, dus dit leek me het perfecte moment! Ik kan jullie met trots melden dat ik nu bijna 5 maanden later, 11 kg kwijt ben! Dat is de helft van mijn doel behaald! Ik had nooit gedacht dat dat me zou lukken!

Waarom Weight Watchers?

Ik ben helemaal voor body positivity en iedereen is mooi zoals hij of zij is. Ik vind dat ik net zoveel waard ben mét die kilo’s, maar ik voelde me niet lekker meer in mijn lijf. Kleding zat bijvoorbeeld helemaal niet lekker. De zwangerschapskilo’s was ik drie jaar later nog steeds niet kwijt en ik had absoluut geen energie of conditie.

Ik wilde weer een lager gewicht, een gezond BMI en me lekkerder voelen in mijn vel, maar ook in mijn kleding. Maar daarnaast wilde ik ook leren hoe ik dit op eigen kracht kon vasthouden. Dat laatste moet ik nog ondervinden, maar qua gewichtsverlies ben ik nu op de helft en ik ben mega trots op mezelf! Als ik op mijn streefgewicht zit, beloof ik dat ik voor en na foto’s laat zien, als je dat wilt.

Tips om Weight Watchers écht te laten slagen

Tips om je nieuwe lifestyle écht te laten slagen

Nu ik bijna een half jaar Weight Watchers heb gevolgd (mijn abonnement duurt 8 maanden, dus ik heb nog even) heb ik het gevoel dat ik heel goed snap wat de beste manier is om dit te laten slagen. Ik heb best wel wat mensen gesproken die aangeven dat ze Weight Watchers lastig vinden te combineren met hun levensstijl.

Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen dit kan, als je een aantal dingen maar van te voren weet en in gedachten houdt. Daarom hieronder een aantal van mijn tips, die ik de afgelopen tijd ook aan anderen heb gegeven. Let wel, ik ga niet diep in op hoe Weight Watchers werkt. Ik ga er op dit moment vanuit dat je al voor Weight Watchers gekozen hebt en dat je dus wel weet hoe het in z’n werk gaat.Lees je in over de werkwijze van WW

Ik heb gemerkt bij mezelf, maar ook bij anderen, dat het lastig is om bepaalde dingen van Weight Watchers te accepteren als je ze niet begrijpt. “Waarom heeft dit maar 1 punt, en dat 5?”, “Waarom heeft avocado zoveel punten als het zo gezond is?” Op de help-pagina van WW vind je heel veel verschillende artikelen die dit allemaal uitleggen. Als je begrijpt waarom bepaalde producten meer punten hebben dan anderen, zal het gemakkelijker voor je worden om er niet gefrustreerd door te raken.

Wilskracht is alles

Het belangrijkste wat ik mezelf ben gaan realiseren de afgelopen maanden, is dat je voor het Weight Watchers programma écht wilskracht en doorzettingsvermogen nodig hebt. Begin er dus niet aan als je niet echt drive hebt om echt iets te veranderen. Voor mij heeft het heel erg geholpen dat dit een programma is waar ik maandelijks voor betaal. Ik heb geen groot budget om van te leven, dus het feit dat ik hier elke maand een bedrag voor neertel, geeft mij wel de motivatie om dit ook echt te laten slagen. Anders had ik dat bedrag net zo goed door de wc kunnen spoelen en dat vind ik zelf moeilijk te accepteren. Wilskracht is key!Negeer alles in Connect

Als je aan Weight Watchers begint, krijg je de beschikking over een app. Deze is app is onmisbaar, maar er is één ding binnen de app die ik je echt afraad. Dat onderdeel is Connect. Dit is een plek waar je updates van andere deelnemers kan zien. Dat klinkt leuk, maar ik raad je aan er ver vandaan te blijven. Veel mensen plaatsen namelijk foto’s van heerlijke gebakjes of koekjes en zeggen ‘Moet je kijken wat ik zojuist heb afgeslagen, goed heh?’. Ik kan je vertellen dat het zeer demotiverend werkt wanneer je iedere keer aan heerlijke dingen wordt herinnert. Persoonlijk had ik daar geen zin in en er gewoon niet naar kijken geeft mij veel rust.

Ga niet ineens anders eten dan je gewend bent

Een fout die vaak wordt gemaakt en die ervoor zorgt dat je hoogstwaarschijnlijk snel de moed verliest, is dat mensen hun eetgewoontes compleet omgooien. Dat gaat dus niet werken. Als je jezelf dwingt om ineens allemaal maaltijden te gaan koken die je niet gewend bent, is dat misschien een week leuk, maar daarna zul je weer in je oude gewoonte terugvallen en ga je waarschijnlijk de verkeerde kant op.

Ik raad je daarom aan om kritisch te kijken naar de dingen die je eet en de recepten die je gebruikt. Probeer stap voor stap kleine aanpassingen te doen aan je keuzes en ingrediënten om op die manier de punten van je maaltijden te verlagen.We hebben bijvoorbeeld van onze wekelijkse Surinaamse nasi (3 punten) een 0-punten-gerecht gemaakt door de normale rijst te vervangen door zilvervliesrijst. Door mijn pindakaas te vervangen met een lightversie bespaar ik ook weer een punt. En zo kun je langzaamaan steeds betere keuzes leren maken en hoef je eigenlijk niets te missen van alles wat je zo lekker vind. En ben je nou toch op zoek naar inspiratie, dan zijn deze gezonde lunchgerechten goed om te proberen!

Scan niet alles blindelings

Wat je goed moet onthouden wanneer je de WW app gebruikt, is dat een heel groot gedeelte van de producten door andere deelnemers zijn ingevoerd. Niet alles klopt altijd. Houdt dit dus goed in de gaten en gebruik je gezonde verstand. Dat klinkt heel vervelend misschien, maar ik heb ooit eens een broccoli gescand met de app en die gaf 4 punten aan. Sorry, maar daar ga ik niet mee akkoord. Het meeste groente en fruit is altijd 0 punten, tenzij je er een sap van maakt in de blender.

Drink nooit je punten op

Het is een kleine tip, maar het gaat je wel makkelijker maken om binnen je punten te blijven. Drink ze niet op! Huh? Ja, precies dat. Bepaalde drankjes zoals melk, cola (uiteraard) maar ook vruchtensappen hebben ontzettend veel punten. Het is mega jammer als je daar punten op inlevert, zonder dat je echt gegeten hebt. Zelf drink ik alleen nog maar water, thee of soms Cola Zero (0 punten!) als ik zin heb in frisdrank, maar that’s it. Als ik echt zin heb in bijvoorbeeld chocolademelk, dan zorg ik dat ik daar punten voor over heb.

Reken bij twijfel liever teveel punten dan te weinig

Niet alle producten in je voorraadkast zijn even makkelijk in te voeren. Sommige kun je niet scannen en dan is het misschien ook nog onduidelijk wat er precies in zit. Kies dan gewoon een product wat er in jouw ogen het meeste op lijkt. En als er meerdere opties zijn, onthoud dan dat het altijd beter is om meer punten in te voeren dan minder. Als jij een keer per ongeluk 4 punten teveel hebt ingevoerd, ga je die punten in ieder geval niet meer opmaken.

Geef niet op na een slechte week

Om af te sluiten, wil ik je een hart onder de riem steken. Als er ooit eens een week komt waarin alles verloren lijkt, geef het dan niet op. Er is namelijk niets verloren! In de 5 maanden dat ik nu WW volg, hebben er ongeveer 3 verschillende weken tussen gezeten waarin ik flink uit de band ben gesprongen. Rond de pasen is alles om je heen van chocolade gemaakt en mijn dochter was ook nog eens jarig. Soms moet je gewoon gek doen en lekker genieten van alles zonder aan ‘punten’ te denken. Pak je alles daarna gewoon weer op, is er niks aan de hand. Wát je ook doet, blijf altijd punten invoeren! Soms voel je je schuldig om niks en kan je puntenbudget het prima aan.

Wil jij ook afvallen met Weight Watchers? Meld je dan hier aan. Als je dat doet, geef je mij namelijk een gratis maand cadeau! Alvast heel erg bedankt en ik wens je mega veel succes! Je kan het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.