Dit jaar stressvrij shoppen voor de feestdagen? Dit stappenplan gaat ervoor zorgen dat jij dit jaar kunt shoppen voor Sinterklaas en kerst, zonder gedoe.

Shoppen voor de feestdagen. Je houdt ervan of je haat het! Het cadeautjes kopen zelf is het probleem niet, het is fijn om iets voor je familie en vrienden te kopen waarvan je weet dat ze het geweldig gaan vinden. Het kost alleen erg veel tijd en het kan ook stressvol zijn. Je hebt je daarom vast afgevraagd: hoe kan ik dit jaar stressvrij shoppen voor de feestdagen? Ik ga je helpen!

Stressvrij shoppen voor de feestdagen

Stressvrij shoppen doe je zo

Speciaal voor jou heb ik daarom een stappenplan gemaakt die ervoor kan zorgen dat jij dit jaar kunt shoppen de feestdagen, zonder stress. Allemaal zodat jij dit jaar optimaal van de feestdagen kunt genieten.

Zorg voor een plan

Wanneer je begint met een duidelijk plan, zal alles makkelijker gaan! Denk na over wanneer en waar je wilt gaan shoppen en of je daar alles kunt halen wat je nodig hebt. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om alles online te doen. Maar mocht je toch ergens heen willen gaan, is het meestal voldoende om een dag of twee hiervoor te reserveren.

De beste tip die ik voor je heb, is om je inkopen zo vroeg mogelijk te doen. Dit gaat echt wonderen doen voor je stressniveau, omdat je al vroeg bent voorbereidt en veel dingen nog niet uitverkocht zullen zijn. Serieus: plannen, plannen, plannen.Maak een gedetailleerde lijst

En dan heb ik het niet perse over de cadeau’s die je wilt gaan kopen, maar een lijst van ALLES. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Cadeaupapier
  • Plakband
  • Lint
  • Snacks
  • Chocolademelk
  • Outfits
  • Decoraties

… en vast nog veel meer! Als je er even goed over nadenkt, kan de lijst al sneller langer worden dan je had verwacht. Begin op tijd met brainstormen en schrijf alles op wat je nodig zou kunnen hebben. Wanneer je dit ruim op tijd doet, scheelt dat later enorm veel stress.

Houd je aan een budget

Shoppen voor de feestdagen kan financieel gezien makkelijk uit de hand lopen. Bepaal daarom van te voren wat je budget is en probeer je daar ook echt aan te houden. De makkelijkste manier om dit te doen, is om met categorieën te werken., zoals bijvoorbeeld cadeau’s, eten en drinken en decoraties.

Zorg voor goede timing

Naarmate de feestdagen dichterbij komen, zal het drukker en drukker worden. Zorg dus dat je weet wanneer de rustige momenten zijn. Over het algemeen zijn dat de doordeweekse dagen, overdag.

Het enige wat je helaas niet ver van te voren kan kopen, zijn verse producten. Dus wanneer je dit vlak voor de feestdagen doet, kan je het beste heel vroeg of heel laat op de dag gaan shoppen.Gebruik zoveel mogelijk aanbiedingen

Wanneer je echt bizar georganiseerd bent, heb je vorig jaar januari misschien al decoraties in de uitverkoop weten te scoren. Dat is heel slim, maar ook nu kun je zoveel mogelijk letten op afgeprijsde artikelen. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday, wat altijd de laatste vrijdag in november is. Op die dag zijn er ontzettend veel kortingen overal en dat kan erg veel schelen.

Hoe zorg jij ervoor dat je stressvrij kunt shoppen voor de feestdagen?