Een slowcooker heeft veel voordelen. De meeste recepten zijn er prima op aan te passen. Deze tips voor CrockPot slowcooker gaan je helpen.

Koken met een CrockPot slowcooker heeft veel voordelen en veel recepten zijn, met wat kleine aanpassingen, ook prima geschikt voor de slowcooker. Het is dan wel belangrijk om een aantal richtlijnen te volgen. Je vind hier een aantal praktische kooktips voor slowcooker.

Praktische tips voor koken met een Crockpot slowcooker

Tips voor koken met de Crockpot slowcooker

Ik ga je vertellen wat de do’s en don’ts zijn bij het koken met een slowcooker, handige regels bij het converteren van slowcooker recepten en een paar handige tips om je slowcookergerechten nog lekkerder te maken!

Groente

Vaste groenten, zoals wortelen en aardappelen, kun je het beste niet groter snijden dan 2 tot 3 centimeter. Plaats ze ook op de bodem van de slowcooker, want ze hebben het langst nodig om gaar te worden.

Vloeibare ingrediënten

Wanneer je met de Crockpot slowcooker kookt, kun je meestal ongeveer de helft van het vocht gebruiken van wat je normaal zou gebruiken. Ongeveer één kopje is genoeg, omdat het vocht niet uit de pan kan. Er verdampt dus bijna niets.

Pasta en rijst

Als er pasta in een gerecht hoort, kook het dan eerst net gaar voordat je het aan de slowcooker toevoegt. Dit geldt ook voor rijst. Voeg de pasta of de rijst dan vlak voor het einde van de kooktijd toe.Kruiden en specerijen

Wanneer je iets lang kookt, verdwijnt de meeste smaak van gemalen kruiden en specerijen. Je kunt deze dus het beste op het eind pas toevoegen. Groffe of verse kruiden zijn iets meer geschikt om lang te laten koken.

Melk en kaas

Kaas is over het algemeen niet heel geschikt om lang te koken. Voeg dit dus pas tegen het einde van de kooktijd toe. Melk of verschillende soorten room breken af wanneer je ze te lang kookt, dus ook dit kun je beter pas later toevoegen.

Soepen

Voeg voor soep alleen genoeg water toe om de ingrediënten net onder te laten staan. Na het koken kun je eventueel meer toevoegen als dat nodig is. Voeg voor een gebonden soep de melk of room pas het laatste uur aan de soep toe.Aangepaste bereidingstijden voor de slowcooker

Normaal receptLOWHIGH
15 – 30 min4 – 6 uur1,5 – 2 uur
35 – 45 min6 – 10 uur3 – 4 uur
50 min – 3 uur8 – 18 uur4 – 6 uur

De lekkerste slowcooker recepten

Heb jij al eens met de Crockpot slowcooker gekookt?