Tips voor een betaalbare eerste verjaardag van je kindje

Tips voor een betaalbare eerste verjaardag voor je baby

Ik weet nog zo goed hoe ontzettend ik er naar uitkeek om de eerste verjaardag van mijn dochter te vieren. Ik kan bijna niet geloven dat haar vierde er binnenkort aankomt! Net zoals elke moeder vraag ik me dagelijks hoe de tijd zo snel kan gaan. Maar daar hoef jij je nog niet druk om te maken, want eerst komt de eerste verjaardag van je bundeltje plezier eraan!

Ik weet dat deze gebeurtenis behoorlijk wat geld zou kunnen gaan kosten, als je niet oplet. En waarom zou je honderden euro’s uitgeven aan een verjaardag die je kindje zich niet eens zal herinneren? Toch wil je er natuurlijk een mooie dag van maken. Je viert niet alleen de eerste verjaardag van je kindje, maar ook je eerste jaar als mama en papa. Dat je je kind een jaar lang in leven hebt weten te houden, is op zich al reden voor een feestje!Tips voor een betaalbare eerste verjaardag van je kindje

Een betaalbare eerste verjaardag voor je kindje

Ik wist al heel snel dat ik een leuk feestje wilde geven wanneer ons kindje één jaar zou worden, ondanks dat ze zich daar later weinig van zou herinneren. Ze zou absoluut de vreugde en de liefde voelen van iedereen om haar heen en ze zou later de foto’s hebben om het terug te zien. Maar een kinderverjaardag kan behoorlijk prijzig uitpakken. Hoe organiseer je een betaalbare eerste verjaardag voor je kindje? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Maak een gastenlijst en houdt het exclusief

Wanneer je mensen uitnodigt voor de eerste verjaardag van je kindje, vermijd dan open uitnodigingen en zorg dat alleen de mensen erbij zijn die je er echt bij wilt hebben. Het beheren van een gastenlijst maakt het ook makkelijk om voedselallergieën bij te houden.

Bepaal een budget en een tijdlijn

Stel één algemeen budget op en verdeel dit in schattingen voor alles wat je nodig hebt, inclusief uitnodigingen, eten, drinken, decoraties en kleding. Daarnaast is het handig om een tijdlijn te maken voor wanneer bepaalde dingen moeten worden opgehaald. Bewaar daar ook eventuele kortingscodes bij.

Shop lokaal voor een verjaardagstaart

Toen mijn dochter één jaar werd, had ze nog nooit taart gehad. Ik wilde hier dus wel een bijzonder moment van maken, met een evenzo bijzondere taart. Een professioneel gebakken en gedecoreerde taart kan echter behoorlijk prijzig zijn. Het kan helpen om eens rond te vragen of te zoeken naar een particulier in de buurt die taarten bakt. Onze buren kenden iemand die de prachtigste gethematiseerde taarten maakte voor weinig geld. Wij hebben haar toen ook gevraagd en hadden voor een klein bedrag echt een fantastische taart.

Kies een kleurthema

Wanneer je voor een thema wilt gaan en je kiest iets als ‘Disneyprinsessen’ of ‘eenhoorns’, dan kan het feestje nogal in de cijfers gaan lopen. Kies in plaats daarvan een kleurenthema. Je kunt het dan precies de sfeer geven die je wilt en makkelijk zelf decoraties knutselen. Mijn dochter is in april jarig, dus maken we vaak gebruik van vrolijke pastelkleuren, om ook een beetje de lente te vieren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor blauw en wit gaan in de winter en een buitenfeest houden of het chique maken met goud en zwart.

Houd al vroeg aanbiedingen in de gaten

Als je al ver van te voren weet wat je thema voor het feestje gaat worden, kun je al een paar maanden van te voren aanbiedingen in de gaten houden voor je decoraties. Er is altijd wel ergens iets afgeprijsd en daar kun je dan mooi gebruik van maken.

Wat is jouw ultieme tip voor het vieren van een betaalbare eerste verjaardag van je kindje?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.