Tips voor het kopen van buitenverlichting

Tips voor het kopen van buitenverlichting

Buitenverlichting is een van de belangrijkste onderdelen van je tuin. Zelfs als je een prachtig huis hebt en een goed ontworpen tuin, kan het gebrek aan buitenverlichting zorgen voor weinig sfeer. En nu de lente eraan komt, ook al lijkt het nog ontzettend ver weg, wil je misschien eens kijken naar je huidige tuinverlichting en of deze een update kan gebruiken. Ik heb daarom een aantal tips voor het kopen van buitenverlichting voor je op een rijtje gezet.

Waar let je op bij het kopen van buitenverlichting

Net als bij binnenverlichting kan je buitenverlichting veel doen met de waarde van je huis. Wanneer je bij het kopen van buitenverlichting actueel en trendy blijft, zal dat de uitstraling van je huis ten goede komen. Daarnaast maken goed verlichte looppaden, opritten en veranda’s het makkelijker voor je gezinsleden om het huis binnen te gaan en te verlaten. Maar waar let je nou precies op bij het kopen van buitenverlichting?

Bepaal je doel

Om te beginnen is het belangrijk om te kijk naar wat je precies wilt verlichten. Heeft je tuinverlichting een veiligheidsfunctie, wil je waarschijnlijk kiezen voor een lamp met bewegingsdetectie. Wil je sfeer creëren, kun je mooie tuinlantaarns plaatsen en wil je een plek verlichten die te donker is, kun je kiezen voor buitenspots. Het opstellen van een plan zoals dit, is vooral belangrijk wanneer je geen hulp krijgt van een professional.

Begin met veiligheid

Wanneer je je functies voor de buitenverlichting hebt bepaald, moet veiligheid prioriteit krijgen. Wanneer je tuinverlichting wilt installeren waarmee je inbrekers op afstand wilt houden, is het belangrijk om paden en ingangen te verlichten. Zorg er ook voor dat je bij het kopen van buitenverlichting rekening houdt met de juiste IP-waarde. Gebruik altijd alleen buitenverlichting, ook als je een leuke lamp ziet die eigenlijk alleen voor binnen is. Dat kan echt gevaarlijk zijn. Voor veiligheidsverlichting zijn er veel opties, zoals bewegingssensoren of WiFi-gestuurde verlichting.

Less is more

Zoals met bijna alles in het leven, geldt ook nu: less is more. Wanneer je alles verlicht, is niets meer bijzonder. Neem daarom de tijd om te plannen waar je op wilt focussen, zoals bijvoorbeeld looppaden, deuren, bomen, kunst, enzovoort. Met buitenverlichting kun je de meest bijzondere elementen in je tuin extra accentueren.

Gebruik ledverlichting of zonne-energie

Ledverlichting is misschien wat duurder in aanschaf, maar het heeft wel ontzettend veel voordelen. Ledverlichting gebruikt zo’n 80% minder energie dan gloeilampen en je hoeft ze niet tot nauwelijks te vervangen. Toen ledverlichting net bestond, was niet iedereen er fan van, omdat het licht nogal hard was. Tegenwoordig is de technologie een stuk verder en kan ook ledverlichting heel sfeervol zijn.

Waar let jij vooral op bij het kopen van buitenverlichting?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.