5 Tips voor een makkelijke overgang naar natuurlijk grijs haar

5 Tips voor een makkelijke overgang naar natuurlijk grijs haar

Ben je het zat om iedere vier weken je haar weer te moeten verven? Heb je wel eens overwogen om over te stappen op natuurlijk grijs haar? De beslissing om te stoppen met haarverf en de natuur zijn gang te laten gaan, is voor veel vrouwen een grote drempel. Het betekent namelijk dat je het verouderingsproces accepteert en omarmt.

De grootste uitdaging bij de overgang naar natuurlijk grijs haar van geverfd haar is het proces waar je doorheen moet. Waarschijnlijk, als vrouwen met hun vingers zouden kunnen knippen waarna hun haar direct helemaal natuurlijk grijs is, zouden veel meer vrouwen hun grijze haar omarmen. Helaas duurt het behoorlijk lang om naar natuurlijk grijs haar over te gaan. Soms kan het wel een jaar duren, afhankelijk van je haarlengte. Veel vrouwen geven het tijdens deze overgangsperiode al snel op, omdat ze vinden dat ze er onverzorgd uitzien.

Tips voor mooi natuurlijk grijs haar

Natuurlijk grijs haar én zelfvertrouwen

Maar je onverzorgd voelen, dat is met de volgende tips niet nodig. Je zult ervoor zorgen dat je haar tijdens elke fase van het proces glanzend en gezond blijft. Onthoud dat een haarkleur je er niet onverzorgd uit kan laten zien. De conditie van je haar echter wel. Door je haar gezond en glanzend te houden, zal je overgaan op prachtig natuurlijk grijs haar, mét zelfvertrouwen!

Zorg voor een stijlvolle coupe en hou het goed bij

Als je je uitgroeiende grijze haar er mooi en verzorgd uit wil laten zien, laat dan een mooie coupe knippen. Je kapper kan je adviseren over welke stijl het mooist bij jou en je grijze haar staat. Investeren in een stijlvol overgangskapsel betekent niet dat je perse voor kort haar moet gaan. Maar vergeet niet dat als je langer haar wilt houden bij de overgang naar natuurlijk grijs haar, het belangrijker dan ooit is om regelmatig bij te laten knippen. Dit is vooral belangrijk als je haar geverfd is geweest, waardoor het droog en beschadigd kan zijn. De uiteinden van je haar zullen sneller gespleten zijn en regelmatig knippen helpt de punten van je haar glad, glanzend en gezond te houden.

Maak gebruik van highlights om je uitgroei te verbergen

Afhankelijk van de kleur van je haar voordat je besluit om over te stappen naar natuurlijk grijs haar, kan het zijn dat je een heel duidelijke scheidingslijn in je haar hebt. Het grijze haar wordt dan een rechte streep bovenop je hoofd en ziet er onnatuurlijk uit. In plaats van je haar toch weer te gaan verven, kun je lowlights of highlights in je haar laten zetten om de harde uitgroeilijn te verzachten. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen met haarverf. Je kapper kan je adviseren over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Gebruik een toner om ongewenste tinten te maskeren

Zodra je je grijze haar uit laat groeien en je haar was daarvoor geverft, kunnen de uiteinden van je haar vaak gelig of koperachtig worden. Gelukkig is dit een gemakkelijk te voorkomen probleem. Door een koelere astint op je haar aan te brengen, ga je de oranje of gelige tinten tegen. Het hoeft alleen te worden aangebracht op het eerder geverfde haar. Een toner, of haarspoeling, heeft helemaal geen invloed op je nieuwe, natuurlijke haar, alleen op het oude geverfde haar. Een tonerbehandeling zal de hardheid van je geverfde haar wegnemen.

Verzorg de nieuwe textuur van je haar goed

Veel vrouwen die overgaan op natuurlijk grijs haar, zullen merken dat de textuur van hun haar verandert. Grijs haar is vaak grover en stugger dan niet-grijs haar. Als je naar grijs haar gaat, is het belangrijker dan ooit om de juiste shampoo en conditioner voor jouw haartype te gebruiken. Pas je verzorgingsproducten hier dus op aan. Kijk ook uit met stylingapparaten die je haar kunnen beschadigen. Lees je goed in, bijvoorbeeld deze Dyson Airwrap review.

Verander je kussensloop

Wist je dat je katoenen kussensloop de natuurlijke oliën uit je haar trekt, waardoor het droger en brozer wordt? Door je hoofd veel te woelen en te draaien tijdens het slapen of de hele nacht in één positie te slapen, ontstaan er meer gespleten haarpunten. Een kussensloop van natuurlijk zijde is een geweldige oplossing om je haar mooi en gezond te houden. Zijde neemt het vocht niet uit je haar op, dus wordt het niet uitgedroogd en broos. Bonus is dat een zijden kussensloop ook goed is voor je huid en je een lekker koel gevoel geeft.Als je erover nadenkt over te stappen op grijs haar, dan hoop ik dat deze tips je helpen om je beter te voelen over je beslissing en over je van nature mooie, grijze haar.

Andere vrouwen met natuurlijk grijs haar

Om je wat inspiratie, moed en een steuntje in de rug te geven, hier wat voorbeelden van prachtige vrouwen met schitterend natuurlijk grijs haar.

Durf jij het aan om je grijze haar te laten zien?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als #AD, Style

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.