Met deze originele en heerlijke toppings, maak je je warme chocolademelk nog een tikkie specialer. Hoe drink jij hem het liefst?

Normaal gesproken ben ik helemaal van het theedrinken, maar zodra de kou in het land trekt, krijg ik geen genoeg van warme chocolademelk en dan het liefst in een mooie grote mok. En soms wil ik dan iets maken dat net even iets specialer is. Gelukkig zijn er allerlei lekkere toppings voor warme chocolademelk die deze heerlijke drank een bijzonder extraatje geven!

De lekkerste toppings voor warme chocolademelk

Toppings voor warme chocolademelk

Wanneer je een kop warme chocolademelk maakt, is een toef slagroom natuurlijk essentieel. Wat kaneel eroverheen, dat kent waarschijnlijk ook iedereen. Maar wist je dat er nog veel meer toppings voor warme chocolademelk af te toppen?

Speculaaskruimels

Wanneer je een toef slagroom op je chocolade hebt gedaan, verkruimel dan eens wat speculaas en strooi het erop. Perfect voor goed georganiseerde sinterklaasavond en het geeft je warme chocolademelk een lekkere bite!

Stukjes candy canes

We gaan van Sinterklaas meteen door naar kerst, want dit is wel een hele feestelijke topping. Ooit gedacht ‘wat moet ik in hemelsnaam met die candy canes doen?’ Maak ze kapot en vermorzel ze tussen twee theedoeken en strooi de stukjes bovenop je slagroom. Kerst in een mok!


Mini marshmallows

Marshmallow is natuurlijk de bekendste topping uit dit rijtje en dat is niet voor niks. Met flink wat mini marshmallows in je chocolademelk, ben je verzekerd van een fluweelzachte drank met een beetje extra zoet. Yummy!

Karamelsaus

Ga je voor het plaatje, dan is karamelsaus niet alleen prachtig om je slagroomtoef mee te drizzlen, maar het smaakt ook nog eens fantastisch! Warme chocolademelk en karamel gaan samen als… tja… chocola en karamel eigenlijk gewoon!

Schuddebuikjes

Kruidnoten passen natuurlijk perfect bij Sinterklaas. Wist je dat Schuddebuikjes eigenlijk gewoon mini kruidnootjes zijn? Mega leuk om je warme chocolademelk met slagroom mee af te toppen! Strooi een klein beetje speculaaskruiden over de slagroom en hij is perfect!

Chocoladevlokken

Niet alleen lekker op brood, maar ook om chocolademelk mee te versieren. Wil je er helemaal iets speciaals van maken, kies dan voor witte en bruine chocoladevlokken.

Hoe vind jij je warme chocolademelk het lekkerst?