Zo geef je je tuin een make-over met weinig budget

Een tuin make-over met weinig budget

Nederlandse zomers zijn kort en heftig. Dus zodra er weer warme dagen aankomen, willen de meeste mensen daar dan ook goed gebruik van maken. Er wordt weer buiten gegeten, gebarbecued en lekker geluierd. Tijd voor een tuin make-over of een opfrisser voor je veranda. Maar hoe doe je dat als je maar weinig budget hebt?

Tuin make-over met weinig budget

Een nieuwe tuinset kan je tuin een compleet nieuw uiterlijk geven, maar is niet altijd betaalbaar. Mocht je toch behoefte hebben aan iets nieuws en niet de hoofdprijs willen betalen, kijk dan eens naar de design tuinmeubelen van Tuinmeubelen.nl. Is dat toch misschien te hoog gegrepen voor je, heb ik hier een aantal tips om je tuin een make-over te geven, wanneer je weinig budget hebt!

Hang lichtjes op

Als je het nog niet gedaan had (want wie houdt er niet van) hang dan eens lichtjes op in je tuin. Zeker wanneer het ‘s avonds nog lang aangenaam is buiten, is het super gezellig om de lichtjes aan te doen. Je kunt op vaak plekken voor weinig geld tuinverlichting kopen. Maar als je echt geen geld uit wilt geven, kun je ook gewoon de buitenlampjes voor december van zolder halen.

Leg een buitenkleed neer

Wie zegt dat een fijn kleedje onder je voeten alleen voor binnen kan zijn, heeft het mis. Tegenwoordig kan je allerlei trendy buitenkleden vinden, die geschikt zijn om dag en nacht in je tuin te laten liggen. Het kost niet veel en het geeft je tuin direct een beetje extra knusheid en gezelligheid.

Gebruik kussentjes voor een leuk kleuraccent

Geef je tuin wat kleur en persoonlijkheid door leuke kussentjes te gebruiken, die uiteraard geschikt zijn voor buiten. Buitenkussens komen in allerlei soort en maten en je kan ze makkelijk eens vervangen als je de kleur of het motief zat bent. Gebruik kussens met geometrische figuren voor een moderne look, of combineer effen kleuren met drukke patroontjes, voor een landelijke stijl.Nog meer kleine veranderingen

Je hebt al lichtjes op gehangen, een buitenkleed neergelegd en kussentjes gevonden die helemaal bij jouw stijl passen. Maar er zijn nog meer kleine dingen die je kunt doen, die niet veel hoeven te kosten, om je tuin een make-over en een unieke uitstraling te geven.

  • Bouw van een paar oude stenen een plek om een vuurtje in te branden, of koop een leuke vuurkorf voor in de tuin, voor wat extra gezelligheid.
  • Zet lantaarns neer. Samen met de lichtjes, geeft dit een magische sfeer in de avond.
  • Verwen jezelf eens en hang een hangmat of hangstoel op. Ook super leuk voor de kinderen!
  • Plant verse bloemen of bouw een moestuintje.

Heb je één of meerder van bovenstaande tips geprobeerd? Laat het dan even weten, ik zie graag jullie creativiteit en ideeën!

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.