Je tuinhuis, blokhut of schuur inrichten

Je tuinhuis, blokhut of schuur organiseren

Heb je een schuur of tuinhuis? Vroeg in de lente is de beste tijd om je deze eens te gaan organiseren en opruimen. Het brengt je weer even buiten en je hebt misschien meteen de smaak te pakken om alvast wat aan je tuin te doen voor de lente echt begint. Maar je schuur inrichten, hoe doe je dat?

Je schuur inrichten

Je kan er nu alvast voor zorgen dat je straks in de lente niet uren aan het zoeken bent naar je heggenschaar of hark. En dat je ├╝berhaupt aan de achterkant van je tuinhuis kunt komen, zonder je nek te breken over de spullen. Nu je schuur inrichten scheelt je straks in de lente veel tijd en werk. En als je nog geen schuur of tuinhuisje hebt, dan vind je op blokhuttenoutlet.nl vast iets leuks! Heb je trouwens wel eens aan gedacht om je tuinhuis in te richten als speelparadijs?

Wanneer je al vroeg, voordat de lente begint, je schuur of tuinhuis gaat organiseren, scheelt dat in de lente veel werk!
Groot gereedschap organiseren

Met groot gereedschap is het belangrijk dat het veilig staat, niemand kan verwonden en niet om kan vallen. Wanneer het gaat om harken, schoppen en bezems, kun je misschien een stukje PVC pijp aan de muur bevestigen en daar alles insteken. Ook kun je een pegboard systeem gebruiken om gereedschap op een veilige manier aan de muur te bevestigen.

Klein gereedschap organiseren

Ook voor klein gereedschap is een pegboard super handig, je kunt dan zoveel gereedschap eraan hangen als maar past. Maar stellingkasten met kratten erin die je kunt labelen houden alles ook georganiseerd. Geef alles zijn eigen plek en zorg dat het ook altijd weer daar terug komt te liggen.

Blijf op de hoogte

Hang een krijgtbord of memobord in de schuur waar je de voorraden op bij houdt. Geen spijkers meer? Hark kapot? Noteer het! Ook kun je een kalender ophangen waar alle tuinwerkzaamheden opstaan, zodat jij precies weet wanneer je bijvoorbeeld je appelboom moet snoeien of de plantjes water moet geven.En dan is je schuur opgeruimd

Als je klaar bent met het organiseren van je schuur, geeft dit zoveel voldoening! Opeens kan je weer zien wat je precies hebt en waar alles staat. Er is weer ruimte voor fietsen en de grasmaaier! Hoe fijn is dat? Als je zorgt dat je dit zo houdt, kost het de volgende keer veel minder tijd.

Wanneer begin jij met het organiseren van je schuur?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.