Kunnen tuinmeubelen buiten blijven staan in de winter?

Kan een loungeset buiten blijven in de winter?

Het korte antwoord op deze vraag is: Ja, dat kan! In de winter, met ijskoude regen, wind en lage temperaturen kunnen je de meeste tuinmeubelen prima buiten laten staan. Dit hangt echter wel af van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Tuinmeubelen buiten laten staan in de winter

Wanneer je de tuin winterklaar maakt en je je tuinmeubelen in de tuin laat staan, is het belangrijk dat je weet met welk materiaal je te maken hebt. Plastic heeft andere verzorging nodig als bijvoorbeeld hout of metaal. Laten we daarom eens kijken naar de verschillende materialen en wat je het beste met ze kunt doen wanneer ze onder koude omstandigheden buiten blijven staan.

Kunnen tuinmeubelen buiten blijven staan in de winter?
Rotan

Tuinmeubelen gemaakt van rotan is UV- en weersbestendig, dus dit kan prima buiten blijven staan. Het frame is vaak van aluminium. Zorg altijd dat je de kussens, van bijvoorbeeld je loungeset, verwijderd wanneer je de meubelen in de winter buiten laat staan. Dek de meubelen wel af met een hoes en probeer de hoes onder de poten te schuiven, zodat die ook droog blijven.

Metaal

Tuinmeubelen van metaal kun je in de winter buiten laten staan, mits je ze afdekt met een tuinmeubelhoes. Maar het is beter om ze binnen in de garage of de schuur op te slaan. Laat je ze buiten staan, kun je ze eventueel behandelen met wax, zodat ze beter beschermd zijn tegen weersinvloeden.Teak & Hardhout

Ook voor teak en andere houtsoorten geldt dat je het prima in de tuin kunt laten staan, mits afgedekt met een beschermhoes en met de poten op de hoes, of licht verhoogd. Wel is het belangrijk voor de kleur van het materiaal om de meubelen van teak regelmatig te behandelen met teakolie. Doe je dat niet, wordt de kleur na verloop van tijd grijzig. Heb je hardhouten meubelen, gebruik dan een olie voor hardhout.

Plastic

Plastic is misschien het goedkoopste materiaal om tuinmeubelen van aan te schaffen, maar het kan wel er goed tegen allerlei weersomstandigheden. Als je geen zin hebt om flink te poetsen wanneer je de tuin klaar maakt voor de zomer, kan je overwegen het met een hoes te bedekken, maar echt nodig is het niet.

Laat jij je tuinmeubelen buiten staan in de winter?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

1 reactie

  1. Mijn tuinmeubelen zijn van plastic, maar gaan in de winter schoongemaakt de schuur in, Om op het moment dat je weer buiten kunt zitten zo weer naar buiten te kunnen en gebruikt kunnen worden. Hoef ik er de hele winter niet meer aan te denken, zoals bijvoorbeeld met de storm van de afgelopen dagen. Bovendien kan ik indien nodig de stoelen gebruiken als ik veel visite krijg. En mijn tuinmeubels gaan op deze manier veel langer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.