Op vakantie met de auto? Tips voor onderweg met je gezin!

Vakantie met de auto: Tips voor onderweg met het gezin

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat en voor een lange tijd met je gezin in de auto doorbrengt, wil je natuurlijk wel dat dit een veilige en plezierige reis wordt. Een goede voorbereiding voordat je op avontuur gaat, kan je een hoop gedoe en hoofdpijn besparen. Met mijn tips voor onderweg met je gezin weet je zeker dat je een fijne vakantie met de auto hebt!

Tips voor een vakantie met de auto

Zelfs op de beste dagen hebben kinderen een eigen willetje en laten we eerlijk zijn, plannen lopen nooit zoals je ze uitgestippeld had. Maar wanneer je rekening houdt met ieder’s behoefte en je goed voorbereid bent, blijft de sfeer in elk geval goed! Met kinderen op vakantie gaan is toch ook gewoon super leuk? Kijk maar naar Anne, die met de kinderen naar Texel ging!

Op vakantie met de auto? Tips voor onderweg met je gezin!

Controleer de auto ruim voor vertrek

Je wilt absoluut niet onderweg met panne komen te staan. Controleer daarom altijd ruim van te voren zaken zoals bandenspanning, bandenslijtage, verlichting, luchtfilter, remmen, motorolie, enzovoort. Wanneer je autovakantie in de zomer plaatsvind, controleer dan ook de airconditioning.

Maak de auto goed schoon

Voordat je op reis gaat, moet je ervoor zorgen dat je auto helemaal schoon is. Van binnen en buiten! Je wilt geen uren doorbrengen in een vieze auto wat vol licht met afval en rommel. Daarnaast is het fijn als je ook daadwerkelijk uit het raam kunt kijken. Het zal ieders humeur goed doen om in een opgeruimde auto op pad te gaan.

Investeer in een powerbank of USB autolader

Draagbare opladers voor de sigarettenaansteker of powerbanks, zijn echt heel handig om bij je te hebben. Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen zijn telefoon om te navigeren, dus dan is het wel handig om ervoor te zorgen dat je niet met een lege batterij komt te zitten. Ik raad je aan om ook een extra te kopen om voor vast in je handschoenen kastje te bewaren. Ik gebruik zelf al jaren de Xtorm powerbank wanneer ik op vakantie met de auto ga en ik ben daar super tevreden over!Zorg dat je altijd een EHBO-set in de auto hebt

Zeker wanneer je met je gezin op vakantie bent, wil je niet voor verrassingen komen te staan. Wanneer er iets met iemand aan de hand is, wil je voorbereid zijn, altijd. Zorg dus dat je altijd een goede en complete EHBO-set voor de hele familie in de auto hebt liggen.

Maak een lekkere playlist voor het hele gezin

Goede en vrolijke muziek onderweg, kan je humeur ontzettend beïnvloeden. Een goede playlist maken voor onderweg is daarom altijd een goed idee! Mijn peuter heeft het geluk dat ik ontzettend kan genieten van kindermuziek. We hebben in de auto dus altijd een playlist aanstaan die zowel muziek bevat die wij leuk vinden, als muziek die voor haar geschikt is. En allemaal zijn ze gerelateerd aan vakantie, reizen of zomer. Ondertussen vind mijn dochter zelfs een aantal van onze nummers leuk! Luister hier naar onze playlist voor het hele gezin. Als je die in de auto op shuffle zet, is iedereen blij!

Plan regelmatig een pauze onderweg

Bepaal al voordat je vertrekt waar je een tussenstop gaat nemen. Het is voor de chauffeur erg belangrijk om tussendoor even op te laten, maar ook voor de kinderen is het essentieel. Even de benen strekken en rondrennen (als dat mogelijk is) is erg fijn wanneer je lang in de auto zit. Zorg daarnaast ook dat je regelmatig van chauffeur wisselt, als dat kan. Ook als je niet moe bent!Zorg dat je essentials voor onderweg bij de hand hebt

Er zijn een aantal dingen die je bij de hand wilt houden, zeker als je met kinderen op vakantie bent. Gezichtsdoekjes, flesjes water, luiers, snacks, entertainment en eventueel medicijnen wil je makkelijk kunnen bereiken. Zorg dus dat je altijd een tas voor onderweg bij je in de buurt hebt staan.

Maak vakantie met de auto comfortabel

Eén van de beste tips voor onderweg is om zoveel mogelijk dingen mee te nemen die de reis zo comfortabel mogelijk maken. Een (nek)kussen, dekentje, je kind’s favoriete knuffel, noem maar op. Dit maakt de auto beter geschikt om lekker in te slapen en te ontspannen.

Wat is jouw ultieme tip voor een vakantie met de auto?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.