Veelgemaakte fouten bij het verhuizen

Veelgemaakte fouten bij het verhuizen

Ik ben in mijn leven behoorlijk vaak verhuisd en ik weet ondertussen dan ook best goed hoe je een verhuizing zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Dit is natuurlijk een groeiproces en ook ik heb fouten gemaakt bij het verhuizen. Omdat niet iedereen zo vaak zal verhuizen als ik, wil ik graag helpen door mijn tips te delen. Tips die hopelijk gaan voorkomen dat jij dezelfde fouten bij het verhuizen maakt als ik.

Stressvrij verhuizen

Hoe je je huis inpakt en achterlaat, kan zorgen voor een relatief stressvrije en soepele verhuizing of voor dromen over het verbranden van al je bezittingen en ergens in een hutje op de hei wonen. Met onderstaande tips hoop ik natuurlijk dat jouw verhuizing probleemloos verloopt en dat je er met plezier aan terugdenkt. Dus wat zijn nou de meest gemaakte fouten bij het verhuizen?

Je gebruikt al je keukendoeken als beschermer

Theedoeken en handdoeken gebruiken om glazen en dergelijke te beschermen is een hele slimme tip, omdat je hiermee natuurlijk twee vliegen in één klap vangt. Maar denk eraan dat je ook nog theedoeken of handdoeken nodig hebt waar ze voor bedoeld zijn. Pak ze dus niet allemaal in, maar houd er een paar apart.

Je blijft koken tot de laatste dag van de verhuizing

Ik snap dat je gezond en voedzaam wilt blijven eten, maar maak het jezelf niet te moeilijk. Laat die laatste paar dagen wat eten bezorgen, of kook van te voren makkelijk in te vriezen maaltijden. Bespaar jezelf de stress van boodschappen doen en in de keuken staan.

Je pakt ook spullen in die je misschien niet wilt houden

Pak geen spullen in waarvan je niet helemaal zeker weet of je ze in je nieuwe huis wilt hebben. Ik ben hier altijd heel bedreven in geweest. Een verhuizing is het perfecte moment om kritisch naar al je spullen te kijken en te beslissen of je ze nog wel wilt houden. Het is veel gemakkelijker om dingen weg te doen dan ze in te pakken! En als je dan over bent, is het ‘t allerfijnst om dozen open te doen en spullen te zien waar je van houdt, in plaats van de rommel waar je al jaren je nek over breekt.

Je beschermt je meubels niet goed

Helaas komt het ontzettend vaak voor dat meubels kapot of beschadigd uit een verhuiswagen komen. Bescherm ze dus goed! Je kunt er bijvoorbeeld een dekbed omheen binden, maar je kunt ook verhuisdekens kopen. Die zijn speciaal gemaakt om jouw meubels optimaal te beschermen tegen beschadigingen en krassen.

Je pakt zomaar je router en modem in

Voordat je je router en modem inpakt en meeverhuist, is het belangrijk dat je bij je provider checkt of ze van jou zijn of dat je ze in bruikleen hebt. Dit kan je doen bij het opzeggen van je abonnement. Heb je ze in bruikleen, dan mag je ze niet meenemen naar je nieuwe adres en moet je ze terugsturen.

Je koopt een hele lading verhuisdozen

Op veel plekken, zoals supermarkten of tuincentra, kun je gratis dozen krijgen. Of vraag eens rond op je werk of bij vrienden en familie. Dit scheelt ontzettend in de kosten, want verhuisdozen zijn niet goedkoop. En als je niet genoeg dozen hebt verzameld, kun je altijd nog bijkopen.

Je weigert hulp

Misschien heb je het gevoel dat het gemakkelijker voor je is om je eigen spullen in te pakken, zonder toezicht te moeten houden. Of misschien voel je je bezwaard. Maar als iemand zijn of haar hulp aanbiedt, zeg dan ja! Ze bieden hun hulp niet voor niets aan en je zal uiteindelijk heel blij zijn met de extra handen. Daarbij is het ook heel fijn dat je nieuwe huis is ‘gemaakt’ door een groepje mensen die je dierbaar zijn.

Je labelt dozen met ‘allerlei’ of ‘van alles’

Ik begrijp dat je na een tijdje spullen inpakken helemaal kapot bent en het liefst alles verbrand. Maar schrijf nooit ‘allerlei’ of ‘van alles’ op een doos. Je zoekt je later namelijk een ongeluk naar spullen. Je hoeft niet alles wat er in zit op de doos te schrijven, maar noem dan op zijn minst het belangrijkste. Bijvoorbeeld: ‘Allerlei + kaarsen’. Je zal merken dat je je dan beter herinnert wat er verder nog in de doos zit.

Wat voor fouten bij het verhuizen heb jij ooit gemaakt en hoe zou je het de volgende keer aanpakken?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.