Een dagje Efteling is natuurlijk leuk, maar wat als je vegan bent? Wat zijn dan de opties als je lekker wilt eten?

Ben je als vegan in de Efteling, dan had je jaren geleden nog een groot probleem. Zelf ben ik geen vegan, maar ik eet sinds begin 2020 grotendeels geen vlees meer, dus ik vind het altijd interessant om te weten welke vega of vegan opties er zijn als ik ergens ben. Zo ook in de Efteling.

Tegenwoordig doet de Efteling erg zijn best om met de tijd mee te gaan en zijn er meer en meer vegan opties gekomen voor Eftelingbezoekers die liever geen vlees of andere dierlijke producten eten. Wat zijn die opties dan precies? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, van ontbijt tot snacks en avondeten.

Vegan in de Efteling, wat zijn de opties?

Ontbijt vegan in de Efteling

In Polle’s Keuken worden tot 11:00 uur heerlijke en gezonde ontbijtjes aangeboden. Alle yoghurtspecials met granola zijn er ook in een vegan variant. Deze zijn ook te koop bij Fabula. Ook kun je bij Panorama Zelfservice, Gulden Gaarde, Het Witte Paard, In de Gelaarsde Kat en Restaurant Fabula verschillende fruitsalades krijgen, wat natuurlijk ook helemaal vegan-proof is.

Ook drankjes kunnen vegan

Bij De Gebrande Boon, Polle’s Keuken en Rondje van de Molen kun je je cappuccino en latte macchiato met sojamelk laten maken. Helemaal vegan en ook nog eens lactosevrij. Vraag er gewoon naar bij een medewerker en ze doen het graag voor je! Bij Fabula, Het Witte Paard, Gulden Gaarde, In de Gelaarsde Kat en Panorama Selfservice kun je ook verschillende verse fruitsappen en smoothies krijgen.

Plantaardig snacken in de Efteling

Een populaire vegan snack in de Efteling is met stip de Eigenheymer. Een gedraaide aardappel op een stokje, die je in 3 heerlijke smaken kunt krijgen. Je vind de Eigenheymer op het Max & Moritzplein en het Ton van de Venplein, tegenover Station de Oost. Maar er valt nog meer veel plantaardig te snacken in de Efteling.Je kunt namelijk ook nog kiezen voor appelflappen, popcorn, verschillende nootjesmixen, (groente)chips, suikerspin en Tony Chocolonely puur. Bij snoepwinkel Den Soete Inval zijn lolly’s, zuurstokken en schepsnoep te koop. Vraag een medewerker naar de vegan opties!

Vegan lunchen

Bij alle Unox-kramen en De Smaeckmaker kun je kiezen voor een vegan variant van het broodje Unox. Hier worden de roockworsten van De Vegetarische Slager voor gebruikt. Bij ‘T Gebraad is het broodje worst ook in een vegan variant verkrijgbaar. Bij Frau Boltes Küche, de Smulpaap en de Hongerige Machinist in Station de Oost zullen binnen ook verschillende vegan gefrituurde snacks worden verkocht. Ik houd je daarvan uiteraard op de hoogte!

Vegan friet, pasta, salades en wok

Wil je friet eten, dan kun je er vanuit gaan dat in het hele park alle frituurvet 100% plantaardig is. Bij Frau Boltes Küche, de Smulpaap en de Hongerige Machinist in Station de Oost kun je bij je friet ook kiezen voor verschillende vegan sauzen, zoals bijvoorbeeld mayonaise. Heb je meer zin in pasta? Bij Panorama en Het Witte Paard zijn vegan maaltijdsalades te krijgen en ook een vegan pasta.In de wereldkeuken van Fabula kun je genieten van een gegrilde sojaburger, een savannebox met rijst en curry korma, maar ook een salade van parelcouscous en gegrilde groenten. Hier (maar ook bij Panorama) is er voor voor de kleintjes ook een vegan kindermenu. Ook bij Toko Pagode kun je een heerlijke vegan curry vinden.

Maar we zijn er nog niet, want mocht je gaan eten bij Het Wapen van Raveleijn, kun je hier tegenwoordig kiezen voor een heerlijke stoofschotel van verse groenten en vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Je krijgt er een heerlijke gepofte aardappel bij en een paprika marinata.

Fijne keuzes dus! Ik vind dat de Efteling ontzettend goed zijn best doet om voor iedereen iets lekkers te kunnen bieden. Wil je meer weten hierover? Check dan even het restaurantoverzicht van de Efteling. Lees ook vooral mijn tips voor het perfecte dagje in de Efteling.

Ben jij wel eens als vegan in de Efteling geweest? En hoe was jouw ervaring, qua keuzes?