verloren knuffel
Baby Peuter

Het wonderlijke verhaal van de verloren knuffel

Het is de nachtmerrie van elke ouder. Een verloren knuffel. Ons overkwam het een paar maanden geleden, begin november. Maar het lot was ons goed gezind en we vonden hem gelukkig terug. Maar de manier waarop is op zijn zachtst gezegd wonderlijk te noemen.

Knuffelsneeuwpop Olaf

Eind oktober waren we met z’n drietjes bij de opening van de kerstshow in tuincentrum Leurs in Venlo. Sentimenteel als ik ben, wilde ik De Mini een klein kerstknuffeltje kado geven, om de start van het kerstseizoen te vieren. Ze zou daar de maanden daarop dan lekker mee kunnen spelen. Ik koos een kleine sneeuwpop uit. En ondanks dat ze de film Frozen nog nooit heel bewust had gezien, noemde ik hem meteen Olaf. Het duurde maar een paar dagen voordat ze dat overnam. “Laf!” noemde ze hem. Zo schattig!

Waar is Olaf?

Na een paar weken plezier van kleine Olaf – het was ondertussen begin november – gebeurde er helaas iets vervelends. De Mini en ik maakten een wandelingetje naar het winkelcentrum voor wat boodschapjes. Ik liet haar in die periode altijd een klein knuffeltje uitkiezen om mee te nemen, zodat ze wat minder zou jammeren. Ze had die middag voor Olaf gekozen.

Terwijl ze in de buggy zat, hield ze hem vast. “Goed vasthouden, heh!” zei ik tegen haar. “Anders raken we hem kwijt.” We gingen naar een aantal winkels en ik lette steeds minder goed op. Toen we eenmaal weer thuis waren en ik haar uit de buggy haalde, realiseerde ik me dat we iets mistten. “Oh nee, waar is Olaf?!” vroeg ik geschokt aan mijn dochter. Wist zij veel, ze keek me alleen maar met grote ogen aan. Maar omdat ze doorhad dat er iets niet in de haak was, zei ze “Oh neeee!”, zonder echt de situatie te begrijpen. Diezelfde avond vroeg ik bij een aantal winkels of ze het sneeuwpopje toevallig hadden gevonden. Helaas geen succes…

Twee maanden later

Begin januari is het, wanneer ik met m’n dochter in de buggy door het winkelcentrum loop. Ik zie bij de Kruidvat een schap buiten staan met allemaal Olafjes. De echte dit keer! Leuk! Ik check de prijs en hij kost maar een paar euro met ook nog eens 50% korting. Ik besluit hem te kopen. Maar voordat ik hem uit het schap haal, valt mijn oog op een afwijkend knuffeltje in de bak.

verloren knuffel

Tussen alle Olafjes ligt een klein knuffeltje die niet lijkt op de anderen. Het is een sneeuwpopje met een kerstmutsje. Hij heeft geen prijsje en lijkt wat smoezelig. Een beetje verward staar ik ernaar. Die lijkt echt ontzettend op… Dat kan toch helemaal niet? In de war en twijfelend loop ik de Kruidvat binnen om het nieuwe knuffeltje te betalen. Dat doe ik en als ik weer naar buiten loop en het schap met Olafjes passeer, kan ik het aparte gevoel niet van me afschudden. Ik blijf weer staan, pak het knuffeltje uit het schap en bekijk hem eens goed. Ik voel toch echt iets van herkenning en in een impuls loop ik ermee terug de winkel in. Volgens mij is dit onze verloren knuffel!

“Sorry, ik heb zojuist een knuffeltje bij jou gekocht, maar ik zag net ook deze erbij liggen. Verkopen jullie deze knuffeltjes? Want hij lijkt wat ouder te zijn en toevallig zijn wij zo eentje onlangs kwijtgeraakt.” zei ik tegen de mevrouw achter de kassa.

“Deze is niet van ons, nee.” zei ze verbaasd.
“Dan denk ik dat het hem is, zou ik hem mee mogen nemen?” vraag ik. “Ja hoor, neem maar mee.” zegt de dame terwijl ze haar schouders ophaalt. Met de knuffel in mijn hand en nog steeds in de war, loop ik de winkel uit. Ik stuur mijn man een foto en ook hij herkent het knuffeltje meteen. Olaf, welkom terug!

Zoveel vragen!

Ik begrijp het eerlijk gezegd nog steeds niet. Hoe kwam het knuffeltje van mijn dochter in dat winkelschap terecht? Natuurlijk snap ik dat iemand hem gevonden kan hebben. Maar de keus om hem dan in dat schap te leggen, bij de echte Olafjes… dat verbaast mij. En zoveel weken later nog! En hoe toevallig is het dat ik in dat schap keek! Ik vind dit echt zo bizar.

Hebben jullie wel eens iets bijzonders meegemaakt met een verloren knuffel?

Meer lezen

3 Comments

  1. Wat bijzonder en wat apart, jammer dat je er nooit achter zult komen.

  2. Wauw, dat is zeker bijzonder zeg. Heerlijk dat hij terug is.

  3. Woooooow…. dat is inderdaad echt bizar…! Fijn dat je m terug hebt iig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.