Vis op de barbecue grillen, hoe doe je dat?

Tips voor de beste vis van de barbecue

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je bent heerlijk aan het barbecueën. Je gooit een perfect stukje vis op de barbecue, je hebt er zin, je denkt dat je alles goed hebt gedaan en dan… Dan wordt het uiteindelijk toch een grote mislukking. De vis zit vast aan de grill, is niet gaar of juist verschroeid.

Toch hoeft een vis op de barbecue geen ramp te betekenen, het is minder moeilijk dan je denkt, je moet alleen even weten wat je doet. Neem deze tips en trucs met je mee naar je volgende barbecue, zodat jij en de mensen om je heen, kunnen genieten van een overheerlijk stukje gegrilde vis van de barbecue.Vis grillen op de barbecue

Zorg altijd dat de vis die je koopt vers is. De vis zou heldere ogen moet hebben, glanzende schubben, geen plekken en geen nare geur. Zorg ook dat steaks en filets goed dik zijn. Als ze te dun zijn, vallen ze uit elkaar. Barbecue de vis ook altijd op de dag van aankoop. Mocht je ergens een hele vis kopen, kun je vragen om de vis alvast schoon te maken en te fileren.

<br><script async src=
De vis en barbecue voorbereiden

Voor je begint, zorg er dan voor dat de roosters van je barbecue goed schoon zijn. Verwarm je barbecue voor en zorg dat je twee grillzones hebt. Een zone met directe hitte en een zone met indirecte hitte. Laat, als het kan, de huid aan de vis. Dit helpt tegen het uit elkaar vallen. Ben je bang dat de vis aan de grill blijft plakken, gebruik dan schijven citroen als bedje of smeer de grill en de vis licht in met olie.

De vis op smaak brengen

Breng je vis op smaak met zout en peper. Citrussmaken zoals citroen, limoen en sinaassappel combineren ontzettend goed met gegrilde vis. Je kunt de vis eerst grillen op de barbecue en daarna het sap van de citrusvruchten eroverheen uitknijpen, wanneer je het opdient. Voor meer tips over vis op de barbecue en hoe je dit het lekkerst op smaak brengt, kun je deze voorgerechten eens bekijken.

Dik en vlezige vis grillen op de barbecue

Dikke vlezige vis zoals zalm of tonijn, worden meestal verkocht in steaks of filets. Omdat deze vis lekker vol en dik is, kun je deze grillen op hoog vuur. Begin met de huid omhoog, zodat je vis van die mooie roosterstrepen krijgt. Draai hem dan om en bak verder op de huid. Wanneer je de vis om wilt draaien, ga het niet forceren! Lukt het niet goed, dan is de vis gewoon nog niet klaar aan die kant. Dit duurt meestal 3 tot 5 minuten.

Het grillen van vis dat iets kwetsbaarder is

Als je het hebt over vis dat iets kwetsbaarder is, gaat dat meestal om vis als kabeljauw, zeebaars, schelvis of zeebaars. Deze vissoorten hebben de neiging om uit elkaar te vallen op de grill. Grill daarom kwetsbare stukjes filet op een voorverwarmde pizzasteen met vetvrij papier eronder. Je kunt ook een pakketje maken van zilverpapier, met de vis, boter en groente.

Grill jij wel eens vis op de barbecue?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.