Een slowcooker heeft ontzettend veel voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je gewoon kunt gaan werken, wanneer de slowcooker voor je kookt?

Al jaren droom ik over langzaam gegaarde soepen en stoofpotjes en eindelijk is die droom uitgekomen! Een tijdje geleden kocht ik eigenlijk mijn eerste Crock-pot slowcooker! Heb gekozen voor deze slowcooker van 4,7 liter en ik ben er zo blij mee!

Een slowcooker zorgt voor de allerlekkerste langzaam gegaarde gerechten en echt niet alleen soepen en stoofpotjes. Je maakt er ook heerlijke pasta- en rijstgerechten mee, pulled pork of pulled chicken en noem maar op.

Hoewel de slowcooker niet geschikt is voor elk gerecht of product, heeft hij wel veel voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je gewoon kunt gaan werken, wanneer de slowcooker voor je kookt?

De voordelen van koken met een Slowcooker
De voordelen van een slowcooker
  • Door het gebruik van de slowcooker blijven je oven en kookplaat vrij voor andere gerechten en is daardoor uitstekend voor bijvoorbeeld grote gezelschappen of etentjes met veel verschillende bijgerechten.
  • De lagere temperatuur verkleint de kans op het verbranden van voedsel, waardoor er minder tot geen aangekoekte etensresten achterblijven.
  • Door de lange kooktijd krijgen veel gerechten veel meer smaak.
  • Het apparaat straalt minder warmte uit dan bijvoorbeeld een oven, dus is ook perfect op een warme zomerdag.
  • Goedkoper of taai vlees, zoals bijvoorbeeld biefstuk, wordt in de slowcooker mals gemaakt door het lange kookproces.
  • Het apparaat verbruikt minder energie dan een standaard elektrische oven.
  • Een zeer groot voordeel: Je zet hem in de ochtend aan en wanneer je thuiskomt van een afspraak of je werk, is je gerecht klaar en kan je aanschuiven! Je kan dit geweldige apparaat namelijk prima alleen laten.

* Let op: Zorg dat je het apparaat eerst een paar keer hebt gebruikt op zowel HIGH als LOW, voordat je hem onbeheerd achterlaat.