Waarom rolgordijnen steeds populairder worden

Waarom rolgordijnen steeds populairder worden

Tegenwoordig is elk interieur uniek en wil iedereen zijn persoonlijkheid in zijn interieur laten weerspiegelen. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe zonwering, zijn rolgordijnen misschien niet het eerste waar je aan denkt, juist omdat veel mensen ze hebben. Het is dan ook geen verrassing dat ze steeds populairder worden en dat rolgordijnen veel voordelen hebben.

De voordelen van rolgordijnen

Zeker nu veel mensen maar met moeite een huis kunnen vinden en veel woningzoekers in een appartement terechtkomen (en dus minder ruimte hebben), zijn rolgordijnen een ontzettend goede keus. Hier zijn een aantal redenen waarom rolgordijnen tegenwoordig zo populair zijn.

5 Redenen om voor rolgordijnen te kiezen
Betaalbaar

Wanneer je kiest voor kant-en-klare rolgordijnen, omdat je raam een gangbare afmeting heeft, is dat goed betaalbaar. Deze rolgordijnen kunnen ook makkelijk gemonteerd worden. Maar zelfs wanneer je ze op maat moet laten maken, hoeven rolgordijnen niet duur te zijn. Door wat onderzoek te doen en verschillende offertes op te vragen, is een rolgordijn een zeer betaalbare keus.

Ruimtebesparend

Wanneer je maar weinig ruimte hebt, is het belangrijk om daar optimaal gebruik van te maken. Grote gordijnen nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. Rolgordijnen passen netjes in het raam en zitten daardoor plat tegen de muur. Wanneer je dat gebruikt in bijvoorbeeld de slaapkamer, heb je meteen ruimte over voor een grote kledingkast. Kasten zoals bijvoorbeeld draaideurkasten, waarbij je altijd net wat meer ruimte nodig hebt om de deuren te openen, passen dan ineens wél in je slaapkamer.Bescherming

Rolgordijnen zijn zo ontworpen dat ze genoeg licht en lucht doorlaten, maar daarnaast ook uitstekende bescherming bieden tegen gevaarlijke UV-straling van de zon. Ook geeft het je privacy en zijn ze makkelijk aan te passen door ze te laten zakken of juist omhoog te doen.

Duurzaam en makkelijk onderhoud

Een rolgordijn is makkelijk te onderhouden, omdat je hem simpelweg gewoon schoon kunt vegen met een vochtige doek. Het is makkelijker dan bijvoorbeeld het schoonmaken van shutters. Een perfecte keus voor een gezin met kinderen en/of drukke banen.

Veel verschillende opties

Rolgordijnen komen in veel verschillende maten, kleuren en designs. Je kunt daarom altijd iets vinden wat bij je interieur past, of je nou voor een effen kleur gaat of een mooi patroon. Je kunt ook bepalen hoeveel licht je door wilt laten. Iedereen kan een unieke keus maken, geschikt voor de plek waar de rolgordijnen komen te hangen.

Heb jij rolgordijnen in huis? En wat vind je het grootste voordeel eraan?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.