Het aftellen naar Pasen is begonnen! Mocht je op zoek zijn naar een heerlijke paassnack, dan is deze witte chocolade bark precies wat je zoekt!

Het aftellen naar Pasen is begonnen! Mocht je op zoek zijn naar een heerlijke paassnack, dan is deze witte chocolade bark precies wat je zoekt!

Een bark is een reep chocolade met allemaal extra lekkers erin. Deze witte chocolade bark is zo belachelijk makkelijk, dat ik me bijna schuldig voel dat ik er een blogpost aan besteed, maar kijk dan! Het is zo mooi en zo lekker! Het is ideaal om op het laatste moment nog even snel te maken, want het kost nauwelijks tijd en je hebt er niet veel voor nodig.

Het enige wat ik gebruikt heb, is witte chocolade en allerlei paasachtige snoepjes, zoals gevulde paaseitjes, kleine bloemetjes, discodip en chocoladebolletjes wit en puur. Ook had ik nog wat smarties over van het gemberkoekhuisje wat ik voor Valentijnsdag maakte.

Witte chocolade bark

Je begint met het hakken en smelten van de witte chocolade. Ik heb gebruik gemaakt van een kleine bakplaat van 24 bij 18 centimeter en had hier ongeveer 350 gram witte chocolade voor nodig. Giet de gesmolten witte chocolade op de bakplaat en schud de bakplaat een beetje heen en weer om het gelijkmatig te verdelen.

Begin bij het verdelen met het grootste snoep. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met het doormidden snijden van de paaseitjes en die met de mooie kant naar boven over de plaat te verdelen. Daarna de smarties en tot slot het kleine grut. Probeer het niet te netjes te doen, want dat is juist het leuke hieraan. Druk alles wat je op de chocolade legt een heel klein beetje aan, zodat de chocolade het goed vasthoudt wanneer het eenmaal droog is. Bij de discodip hoef je dat natuurlijk niet te doen.

Als je helemaal tevreden ben, leg je de plaat in de koelkast en laat je het een uurtje koelen. Wanneer de witte chocolade bark helemaal hard is geworden, kun je het in stukken breken. Ik wilde het eerst met een scherp mes doen, maar ik merkte dat de stukken daar erg lelijk van werden. Gewoon breken geeft het mooiste resultaat. Zorg dat je handen goed koud zijn voordat je dit doet en leg daarna de stukken weer terug in de koelkast. Nadat je een stukje hebt geproefd natuurlijk!

Wat zou jij op je witte chocolade bark doen?