Waarom beter eerst een camper huren voor je er een koopt?

Camper huren voordat je er een koopt

Het kan ons allemaal gebeuren. De buurman koopt een nieuwe camper voor zijn volgende vakantie en ineens denk je: “Wauw. Hoe te gek is dit? Is dit misschien ook iets voor mij? Wat zou een camper eigenlijk kosten?” Voor je het weet ben je al drie uur aan het surfen, heb je negen campers bekeken en vijf offertes aangevraagd. Maar als je geen ervaring hebt campervakanties, hoe weet je dan of een camper kopen een goede beslissing is? De oplossing is simpel. Een camper huren!

Zelfs als je helemaal zeker weet dat kopen de beste optie voor je is, is het kopen van een camper een enorme investering. Of je de camper nou gebruikt voor weekendtripjes of wekenlange vakanties, het is een goed idee om alvast wat ervaring op te doen voordat je tot kopen overgaat. Een camper huren via Goboony is dan de perfecte oplossing. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende campers, wat het makkelijker maakt om meerdere types uit te proberen. Hierdoor krijgt je alvast een idee wat bij je past en welke functies onmisbaar voor jou zijn voor reizen en wonen. Je droomhuis kun je meestal niet testen, maar wel als het op wielen staat! Dit zijn drie redenen waarom een camper huren voordat je er een gaat kopen, een goed idee is.

Waarom beter eerst een camper huren voor je er een koopt?
Waarom beter eerst een camper huren voor je er een koopt?

Om verschillende types uit te proberen

Wat is het doel van de camper? Wil je een extreme off-road reis gaan maken? Dan wil je waarschijnlijk geen gigantische camper. Comfortabel rondreizen en leven en het thuisgevoel creëren? Dan wil je misschien iets groters. Over het algemeen is de grootste beslissing die je moet nemen of gaat voor rijcapaciteiten en manoeuvreerbaarheid of juist wooncomfort. Voordat je een camper kiest, vraag jezelf de volgende dingen af:

  • Capaciteit: Hoeveel spullen moet en wil je meenemen in de camper? Kijk hierbij ook naar de mogelijkheid om spullen aan de buitenkant te vervoeren. Wat heb je nodig en welk type voertuig kan dit aan?
  • Brandstofbereik: Waar en hoelang ben je van plan te gaan reizen? Heb je misschien een tweede of grotere brandstoftank nodig?
  • Onderhoud: Reist je internationaal? Als dat het geval is, is het beter om een meer gangbare, veelgebruikte camper te kiezen. Een camper met onderdelen die gemakkelijker te repareren en te vinden zijn, waar ter wereld je je ook bevindt.

Bepalen welke functies je nodig hebt

Een camper huren voordat je er een koopt, geeft je de kans om uit te proberen en na te denken over wat je precies nodig hebt, qua woonruimte, indeling en functies. Een aantal dingen om over na te denken:

  • Slaaparrangementen: Wil je in de camper slapen of zet je er een tent bij op? Met hoeveel mensen reis je rond en is er dan voor iedereen een slaapplek?
  • Keuken en kookruimte: Is het prima om altijd buiten te koken of wil je dat ook binnen kunnen doen? Welke apparatuur heb je nodig? Hoeveel water wil je aan boord? Hoe gaat je de keuken of kookruimte inrichten en wat voor soort opslag heb je voor kookgerei, borden en voedsel?
  • Woonruimte: Hoe ruim wil je leven in je camper? Of ben je van plan het grootste gedeelte van de tijd buiten te zijn, op avontuur te gaan, te koken en te ontspannen? Gebruik je dan alleen de camper om te rijden, te slapen en je bezittingen in op te bergen? Wil je rechtop kunnen staan? Dit zijn allemaal dingen die je echt moet ervaren.
  • Opslagruimte: Hoeveel ruimte heb je nodig voor je spullen? Bedenk waar je elk item dat je mee moet nemen, plaatst. Neem je fietsen mee? Ben je van plan deze binnen of buiten de camper op te slaan? Hoe voorkom je diefstal van iets dat je aan de buitenkant van je voertuig hebt bevestigd?
  • Verwarming en koeling: Moet je de camper verwarmen of juist koelen wanneer hij stilstaat, en dan vooral ‘s nachts? Welke stroomoplossingen zijn hiervoor vereist?
Een camper huren op vakantie, waarom is dat beter dan kopen?

Ontdekken of het iets voor jou is

Je hoeft geen genie te zijn om te beseffen dat wanneer je aan dit avontuur begint, je goed moet weten wat je doet. Als je een week of zelfs een weekend gaat wandelen en op de eerste dag al besluit dat het niet jouw favoriete bezigheid is, dan zal je niet erg genieten van de dagen daarna. Maar veel mensen worden verliefd op het idee van een vakantie met een camper, zonder te weten wat het inhoudt. Social media, met alle prachtige foto’s van Volkswagenbusjes in uitgestrekte natuurgebieden spelen hier absoluut een rol in.

En dat is natuurlijk prima! Er is niets mis mee om je te laten inspireren en te denken: “Wauw, ik wil dit!” Maar probeer het uit door een camper huren, voordat je er veel tijd en geld in steekt. Misschien merk je dat je het absoluut fantastisch vindt. Je zult misschien ontdekken dat je toch meer hebt met het huren van een huisje en met de auto op vakantie te gaan. Een camper huren en het testen van enkele opties, geeft je een realistischer beeld of het kopen van een camper een goede stap is.

Geen twee mensen hebben exact dezelfde ervaring of hetzelfde budget en daarom is het slim om te uit te proberen en te onderzoeken voordat je een grote investering doen. Neem de tijd om de beste oplossing voor jou en je gezin, of andere reisgenoten natuurlijk, te bepalen.


Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.