Waarom de zomer niet leuk is
Tuinieren

Waarom de zomer helemaal niet leuk is

Het is al weken hartstikke zonnig, maar eigenlijk is hij nog maar net begonnen. De zomer. Laten we voorop stellen dat ik het heerlijk vind om zonder jas buiten te kunnen lopen. Dat ik me niet hoef af te vragen of ik mijn dochter wel warm genoeg in bed heb gelegd. Dat ik elke dag ijsjes kan eten, zonder dat iemand het raar vind. Maar om heel eerlijk te zijn… Ik hou niet zo van de zomer.

Doe mij maar sweater weather! “Yvette, waarom dan toch?” Ik hoor jullie nu al met fakkels en hooivorken achter me aankomen met deze vraag. Daarom vandaag 6 redenen waarom de zomer eigenlijk helemaal niet leuk is.

Zomerkleding is moeilijk

Het begint al in de ochtend. Wat trek ik aan? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel me een heel stuk zelfverzekerder in een spijkerbroek met een lekkere wijde trui. Het is alleen in de zomer dat ik gewoon nooit weet wat ik aan moet trekken. In dit jurkje lijk ik net een nijlpaard, van dat jurkje zakken de bandjes steeds af en dat andere jurkje is net te kort. En dan heb ik het nog niet eens over schoenen gehad! Heb ik een keer een leuk jurkje, heb ik er weer geen schoenen bij! Ik heb alleen laarsjes, sportschoenen of hakken. En van die hakken krijg ik binnen een half uur spijt. Gegarandeerd. Zomerkleding is gewoon heel moeilijk.Haar overal

Dit is natuurlijk niet alleen iets van dit seizoen, maar overal groeit haar! Het probleem van de zomer is alleen dat je het nog bij moet houden ook. Als je 3 dagen je benen niet scheert, loop je al de kans vergeleken te worden met een soort Yeti.

Mag het licht uit?

Elke moeder moet het hier haast wel mee eens zijn. Het is te lang licht! Hoe krijg ik mijn kind in slaap als er tot tien uur ‘s avonds (in het gunstigste geval) een bouwlamp op haar kamer staat gericht? Het moet gewoon om zeven uur donker worden, daar is iedereen bij gebaat.

zomer

Bloedhitte

Obviously, in de zomer is het heet. Althans de laatste jaren in Nederland wel. Goed, soms maar een paar dagen. Maar dat maakt het niet minder irritant. Ik kan niet tegen die hitte. Chagrijnig word ik ervan. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind in Frankrijk gewoon aan het stampvoeten was, omdat ik boos was op de hitte.

Kan die herrie alsjeblieft stoppen?

Ook een hele nare bijkomstigheid, zodra het warmer wordt: de herrie buiten. Ik begrijp dat alle motormuizen op tafel dansen zodra de zon begint te schijnen. Maar moeten ze nu echt drie rondjes om mijn huis rijden en precies voor mijn slaapkamerraam nog even extra gas geven? Ik duim dagelijks voor een mega regenbui, zodat mijn dochter eens een avond niet elke tien minuten wakker schrikt.

Muggen must die

De allergrootste ergernis: muggen! En niet persee van mij, al is zo’n zoemende rakker wanneer je wilt gaan slapen echt niet mijn favoriete geluid. Maar vooral mijn man kan er erg slecht tegen. Waardoor we dus elke avond, wanneer we naar bed gaan, eerst tien minuten op muggenjacht moeten voordat ik eindelijk kan gaan slapen.

Nee, ik kan niet zeggen dat ik nou zo’n fan ben van de zomer.

En jij? Wat vind jij irritant aan de zomer? Of is het voor jou alleen maar rainbows and unicorns?

Zomer

1 Comment

  1. Kimberley says:

    Voor de schoenenkwestie: (teen)slippers!!!! Love them. Zelfs als het wat kouder is onder een lange broek. En hier gaattie als het buiten nog licht is wel slapen, dankzij de verduisterende+zonwerende gordijnen op zijn slaapkamer (houd ook nog aardig wat warmte buiten). Maar eerlijk is eerlijk, ik ben gek op de zomer! Hoewel het nu wel wat aanpassen is want met een baby kan je niet de hele dag in de volle zon, ik ben dus relatief veel binnen dit jaar. En het ergste: muggen. Ughhhhhhhh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.