Waarom kamillethee gezond voor je is
Koken

Waarom kamillethee gezond voor je kan zijn

Kamille is een klein kruidje dat eruit ziet als een madeliefje. Het heeft een mild bloemenaroma, dat vaak gebruikt wordt om te ontspannen. Kamille is daarom erg populair als thee. Maar is kamillethee gezond voor je? En waarom?

Kamillethee is een prima keuze wanneer je na een lange dag wat ontspanning wilt of juist vlak voordat je gaat slapen. Het heeft een heerlijk zachte smaak, combineert enorm goed met honing en is in elke supermarkt te koop.Daarnaast kan het verschillende voordelen voor de gezondheid hebben. Ik geloof er heel erg in dat thee goed voor de gezondheid is en in het bijzonder kamillethee.

Waarom kamillethee gezond voor je kan zijn

5 Redenen waarom kamillethee gezond voor je is

Voor de meeste mensen is kamillethee veilig om te drinken als een aanvulling op een gezond eetpatroon. Het mag absoluut niet gebruikt worden als vervanging van een medische behandeling bij ernstige zieken. Dit zijn de 5 redenen waarom kamillethee gezond voor je kan zijn:

Kan de slaapkwaliteit bevorderen

Een kopje kamilliethee voor het slapengaan is voor de meeste mensen niets raars. Het wordt al langer gezien als een slaap opwekkende drank. Het kalmerende effect van kamillethee komt door het antioxidant genaamd apigenine, want angstgevoelens kan verminderen en slaap kan bevorderen.

Een onderzoek uit 2016 wat het verband tussen kamillethee en depressie en slaaptekort bij vrouwen onderzocht, wees uit dat de vrouwen die twee weken lang elke avond kamillethee dronken, beter sliepen. Het effect verdween weer toen ze stopten met de thee.Kan de gezondheid van het hart verbeteren

Regelmatig een kopje kamillethee drinken, kan zorgen voor een gezondere bloeddruk, aangezien het stress helpt verminderen, de slaap helpt te bevorderen en de bloedvaten helpt de ontspannen. Hoewel kamillethee gezond kan zijn voor het hart, kan het ook voor bloedingen zorgen bij mensen die bloedverdunners slikken. Raadpleeg bij twijfel dus altijd een arts!

Kan de bloedsuikerspiegel helpen verlagen

Een kleinschalig onderzoek van het Tabriz Universiteit van Medische Wetenschappen in Iran heeft een mogelijk verband aangetoond tussen het drinken van kamillethee en het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Bij het onderzoek werden 64 deelnemers met diabetes type 2 geobserveerd. De helft van de groep nam 8 weken lang bij elke maaltijd kamillethee en de andere helft dronk water. Na 2 maanden had de groep met kamillethee een lager bloedsuikerspiegel dan de water groep. Er moet natuurlijk nog veel meer onderzoek worden gedaan.

Kan helpen angstgevoelens te verminderen

Van kamillethee is et bekend dat het de angstsymptomen kan verminderen doordat stresslevels ervan kunnen verlagen. Veel mensen die kamille gebruiken om stress te verminderen, drinken het in de vorm van thee of slikken capsules. Houdt er rekening mee dat kamillethee niet voor iedereen dezelfde werking heeft. Als je last hebt van angst of depressies, raadpleeg dan sowieso een arts.Kan helpen tegen maagproblemen

Kamillethee bevat ontstekingsremmende eigenschappen. Het drinken van een kopje warme kamillethee kan daarom mentruatiekrampen, maagklachten en winderigheid helpen verlichten. Er moet nog meer onderzoek worden verlicht, maar er wordt gesproken over dat kamillethee ook tegen maagzuur zou kunnen helpen.

Alles met mate

Dat kamillethee gezond voor je is, daar is geen twijfel over mogelijk. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen graag hun dag afsluiten met een kopje warme kamillethee. Ik ben daar zeker één van! Toch moet je, net als bij elke andere kruidenthee, wel een beetje uitkijken dat je er niet teveel van drinkt of inneemt. Er zijn bijwerkingen gemeld, zoals allergische reacties, oogirritaties en braken.

Kamille zal je gezondheid niet schaden, maar wanneer je van plan bent dit een vast onderdeel van je eetpatroon te laten zijn, raadpleeg dan eerst een arts. Wil je tips over hoe je het lekkerste kopje thee zet, kijk dan hier.

Hou jij van kamillethee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.