Hier moet je aan denken wanneer je je washok gaat verbouwen
DIY & Klussen Interieur

Hier moet je aan denken wanneer je je wasruimte gaat verbouwen

Heb je een hekel aan het doen van de was en zie je er nu alweer tegenop om de deur naar het washok te openen? Het zou kunnen dat dat niet perse aan de activiteit ligt, maar wel aan de ruimte. Nieuwe huizen worden vaak opgeleverd met een lelijke en onafgewerkte wasruimte, terwijl wasruimtes in oude huizen vaak oude, stoffige en donkere ruimtes zijn met betonnen vloeren en slecht licht. De wasruimte verbouwen is dan misschien een optie.

Wasruimte verbouwen en waar je aan moet denken

Het verbouwen van een wasruimte is makkelijker, betaalbaarder en minder ingrijpend dan het verbouwen van andere delen van het huis. Watervoorzieningen zijn er al en er zijn geen belangrijke leefruimtes een lange tijd onbruikbaar, zoals de keuken of de badkamer. Waar moet je zoal aan denken bij het verbouwen van een wasruimte?

Wasruimte verbouwen en waar je aan moet denken
Zorg voor een comfortabele en waterdichte vloer

En onafgewerkte vloer is niet fijn om op te lopen of een langere tijd op te staan. Zorg dat je de juiste soort kiest, wanneer je een vloer zoekt voor je wasruimte. Vinylplanken of keramieke tegels zijn uitstekend bestand tegen water. Vermijd het leggen van vloeren die niet tegen water kunnen, zoals bijvoorbeeld massief hardhout of tapijt.

Installeer goede verlichting

Wanneer er in je wasruimte één klein lampje aan het plafond hangt, heb je waarschijnlijk geen goed genoeg licht om fatsoenlijk de was te kunnen doen. Je kunt kiezen voor TL-verlichting, wat goed licht geeft, maar niet iedereen vind dit mooi. Je kunt op meerdere plekken spotjes van LED ophangen, maar zorg dan wel dat je de juiste IP-waarde hiervoor kiest. Wat je ook besluit, zorg dat het verlichting is waarbij je echt goed zicht hebt.

Je wilt ook een plek om was op te vouwen, geloof me

Stel je voor dat je het opvouwen van de was al klaar kunt hebben, voordat het de wasruimte verlaat! Dat zou toch heerlijk zijn. Wanneer je een wasmachine hebt waarbij je aan de voorkant laadt, zou je je deze kunnen inbouwen zodat je een vlakke bovenkant krijgt.



Een gootsteen is onmisbaar

Je hebt misschien nu nog geen idee waarom je een gootsteen in je wasruimte nodig hebt, maar dat komt wel zodra je hem hebt. Een gootsteen in je wasruimte is namelijk onmisbaar! Je kunt er modderschoenen afspoelen, hardnekkige vlekken voorbehandelen of allerlei andere dingen waar je normaal voor naar de keuken of de badkamer zou gaan. Het is meestal niet zo moeilijk om een gootsteen aan te sluiten, omdat er vaak al watertoevoer is, vanwege de wasmachine.

Zorg voor genoeg opbergmogelijkheden

Als er iets is wat je wilt wanneer je een wasruimte gaat verbouwen, is het meer opbergruimte. De meeste mensen hebben te weinig ruimte om schoonmaakproducten, stofzuiger, dat soort dingen op te bergen. Als je dus toch al een gootsteen wilt plaatsen, is het misschien handig om een klein keukenblokje te installeren. Je hebt dan meteen meer kastjes en extra werkblad.

Heb jij een wasruimte in huis? Wat zou je daaraan willen verbouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.