Even kletsen over… Wat kerst voor mij betekent

kerst

Het moment waar ik al weken tegenop zie, is aangebroken. Het is bijna kerst en dus is deze heerlijke periode alweer bijna voorbij! Eigenlijk geniet ik vooral van de voorpret. Die duurt bij ons bijna twee maanden en dat vind ik echt heerlijk. Na kerst hebben we gelukkig Oudejaarsavond nog, maar dan is het toch echt klaar. Lieve Kimberley van Mom On Top gaf de Kerst Tag aan mij door, die door Galabria is bedacht.

Wat betekent kerst voor jou?

Bij ons thuis was kerst vroeger nooit echt een ding. Wel herinner ik me dat we altijd de eettafel helemaal omringt was met gasten, mijn ouders nodigden altijd veel vrienden uit en dat vond ik altijd super gezellig. Daar genoot ik echt van en ik voelde me dan ook echt een volwassene en wilde absoluut rode druivensap in een wijnglas. Want, wijn. Het eten en het optuigen van de kerstboom waar niemand (behalve ik) ooit zin in had, is wat ik me het beste herinner. Mijn ouders waren en zijn nooit echt kerstfans en ik vond dat als kind heel erg. Ik denk dat het daar door komt dat ik kerst nu zo belangrijk vind en alles eruit wil halen wat er in zit. Kerst betekent voor mij sfeer, gezelligheid, liefde en dankbaarheid. Samenzijn met de mensen waar je van houdt en je waardering naar ze uitspreken. Je huis gezellig en licht maken in donkere dagen.

kerst winter sneeuw

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Mijn ideale kerst is eigenlijk heel simpel. Het liefst ben ik gewoon thuis met mijn gezin en doen we allemaal traditionele dingen. Een uitgebreid kerstontbijt, kerstfilms kijken, lekkere hapjes en ‘s avonds lekker eten. En na het eten in een lekkere warme pyjama op de bank nog meer kerstfilms kijken. Laat mij maar lekker binnen blijven met de mensen die het dichtst bij me staan en kerst net zo heerlijk vinden als ik.

Wat is je favoriete kerstfilm?

Oh jeetje zeg, wat moeilijk! Ik vind Elf een geweldige film, maar ook Arthur Christmas en The Muppet Christmas Carol vind ik heel fijn om naar te kijken. Qua nieuwe films heb ik dit jaar The Christmas Chronicles en All You Need Is Love gezien en dat vond ik echt hele leuke films, echte aanraders!

Welk liedje moet er absoluut spelen met kerst?

Ook dat vind ik erg moeilijk, jullie zouden mijn Christmas Playlist eens moeten zien joh. Maar ik denk dat mijn favorieten All Alone On Christmas van Darlene Love en Santa’s Party van Nick & Simon zijn. Dit jaar bracht André Hazes Jr een nieuwe kersthit uit, “Deze Kerst Ben Ik Bij Jou”, die vind ik ook heel mooi! Super goede sfeer zet hij daarin neer. Ik vid nieuwe kerstliedjes altijd lastig, vaak vind ik ze het gewoon net niet. Deze wel!Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Nog niet zo veel. Wel hangen we altijd van die grote kerstsokken op en daar zitten op kerstochtend wat kleine cadeautjes in die we voor elkaar hebben gekocht. Ook heb ik een kerstbal waar je iets in kan doen en daar stop ik elk jaar een klein briefje in met een mooie herinnering van die kerst. Die geef ik dan later aan mijn dochter als ze 18 is of uit huis gaat. Ook staat er met kerst vaak kalkoen op tafel.

Wat staat er bovenaan je wishlist met kerst?

Ik heb eigenlijk nooit een wishlist voor kerst, omdat we dan elkaar altijd een kleinigheidje geven voor ongeveer 10 euro. We vinden het dan leuker om elkaar te verrassen.

Liever een witte kerst of eentje in de zon?

Sowieso een witte kerst dan! Kerst in de zon gaat heel raar voelen voor mij, ik vind dat gewoon niet de juiste sfeer hebben.

Doe een kerstwens!

Dat niemand deze kerst eenzaam hoeft te zijn of honger hoeft te hebben. Ook zou ik graag zien dat we allemaal eens wat liever voor elkaar gaan worden. Dat we om elkaar gaan geven en dat ook laten merken, inplaats van te denken dat het allemaal vanzelfsprekend is.

kerst

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Wij hebben een nepboom, maar ik ben wel heel kritisch daarin. Sinds vorig jaar hebben we eindelijk een echt mooie boom, die mooi vol is en erg realistisch.

Wat is jouw ultieme tip voor een kerst zonder stress?

Begin op tijd met de voorbereidingen! Bedenk ruim op tijd wat je wilt gaan eten en haal een paar weken van te voren bijvoorbeeld al de benodigde dingen die houdbaar zijn. Dat scheelt echt heel veel stress als kerst dichterbij komt.

En last but not least: wanneer doen jullie de cadeautjes open?

De paar cadeautjes die we hebben, openen we op kerstochtend.

Ik wens jullie allemaal een fijne kerst toe! Geniet ervan! En dan wil ik natuurlijk ook nog graag weten: Wat betekent kerst voor jou?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.