OuderschapParty Planning

Spill & Tell: Dit willen moeders écht voor moederdag

Heb je al gemerkt dat alle parfums, make-up, hartvormige chocolade en bloemen weer in de aanbieding zijn? Heb je al gezien welke maand het is? Ja hoor, het is bijna Moederdag! De dag waar bijna alle moeders het hele jaar naar uit kijken. Omdat ik begin april ben bevallen vorig jaar, is dit alweer mijn tweede Moederdag. Is het raar dat ik dit veel specialer vind dan mijn eigen verjaardag? Ik zie nu al voor me hoe Mini-Me mij ‘s ochtends een kopje thee en de mooiste knutsels en tekeningen komt brengen. Terwijl ik hier laatst over nadacht, realiseerde ik me dat ik inderdaad dat soort handgemaakt kadootjes veel liever zou krijgen dan iets uit een winkel.

Dus ik vroeg me af, wat vinden andere moeders nou eigenlijk echt leuk om te krijgen voor moederdag? Zijn we nou echt blij met een geurtje of nieuwe badhanddoeken? Ik weet het niet, ik kan alleen voor mezelf spreken. En omdat mijn dochter nog niet uit genoeg is om iets moois voor me te maken, merk ik dat mijn wens voornamelijk uit gaat naar rust. En tijd voor mezelf. Wat mij op dit moment het gelukkigst zou maken, is een keer een ochtend goed uitslapen. Ik sta al een jaar lang elke ochtend om 7 uur op en het zou heerlijk om weer eens net zo lang te blijven liggen als ik wil. En dat er dan een schoonmaakster mijn huis onder handen komt nemen en ik ‘s avonds dan sushi mag eten.

GERELATEERD: WAAROM HIJ DE BESTE VADER OOIT IS

Maar, zoals bijna elke moeder, trek ik altijd mijn gevoelens in twijfel en weet ik niet of ze ‘normaal’ zijn. Dus besloot ik om een paar collegabloggers en mama’s te vragen: Wat zou jij nou echt het allerliefste willen krijgen met Moederdag?

“Mijn man is dit weekend weg met vrienden, dus ik zou graag eens weggaan met mijn dochter van 5. Een nieuwe stad ontdekken, relaxen, een lekker ontbijtbuffet en samen lol hebben.”
Kimberly @ beebsandmoms.nl

“Ik ben op het moment zwanger, dus ik moet nog mama worden, maar ik zou het geweldig vinden als mijn vriend me zou verrassen met een ontbijtje. In bed of aan de keukentafel, dat maakt me niet uit. Ik weet dat het afgezaagd klinkt, maar hij heeft nog nooit ontbijt voor me gemaakt terwijl ik nog sliep. En ik vind het heerlijk om samen ‘s ochtends te ontbijten. Een heel fijne begin van de dag!”
Serena @ beautylab.nl

“While ‘time alone’ is what moms of young children usually want, as the mom of older children I want just the opposite! I would love some quality time WITH my kids. Something as simple as going to brunch together would be the best gift they could give!”
Jill @ onegoodthingbyjillee.com

“Moeder zijn betekent dat je altijd ‘aan’ bent. Ik realiseerde me dit niet voordat ik moeder werd. Daardoor dacht ik dat moederdag een dag zou zijn waar we leuke dingen deden met het gezin: een lekker ontbijt, een uitstapje en dan uiteten ergens. Kortom: alles wat je ziet in de reclames. Maar de waarheid is dat dit nooit zo perfect of relaxed is met een peuter van anderhalf. Als er één ding is dat ik kon kiezen voor moederdag, dan zou het een dag voor mezelf zijn. Dit kan thuis zijn (met echtgenoot en kind de deur uit) of ergens waar ik kan ontspannen, schrijven en cocktails kan drinken. Het liefst de hele dag. Misschien moet ik dit serieus bespreken met mijn man, want het klinkt hemels. Helemaal omdat mijn peuter, terwijl ik dit schrijf, zijn koekje aan het vermorzelen is met zijn vrachtauto.”
Caroline @ kaktussen.nl

Heel erg bedankt, lieve dames, dat jullie je mening wilden geven! Jullie zijn geweldig!

Hoe ziet jouw ideale Moederdag eruit?

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.