Weekmenu plannen bespaart tijd en geld

Weekmenu plannen: Bespaar tijd en geld

Mijn man en ik doen al jaren aan het plannen van ons weekmenu. Je zou misschien denken dat het veel werk is, maar niets is minder waar. We plannen alleen de avondmaaltijden en niet het ontbijt of de lunch. Dat betekent dus dat ik elke week maar zeven maaltijden hoef te verzinnen. Ik vind het leuk om te doen en het is voor iedereen helder wat er ‘s avonds op het menu staat.

Geld besparen door weekmenu plannen

Hoe kun je nou geld besparen door van te voren je weekmenu te plannen? Afgezien van het feit dat je sowieso al minder koopt wanneer je maar één keer in de weekboodschappen doet, zul je ook minder in je mandje leggen. Daar komt bij dat je veel minder weg zult gooien en minder tijd kwijt bent aan boodschappen doen. En dit is hoe je het doet.

Weekmenu plannen: Bespaar tijd en geld
Bewaar recepten die je lekker vind

Wat enorm helpt bij het kiezen wat je elke week gaat eten, is het bewaren van de recepten die je hebt gemaakt en lekker vond. Je zal er versteld van staan hoe makkelijk je al het lekkers wat je hebt gegeten weer vergeet. Hierdoor zal je al snel een patroon terecht komen waarin je elke week hetzelfde eet en dat willen we niet!

Bekijk de aanbiedingen en gebruik ze op de juiste manier

Geld bespaar je flink door bij het weekmenu plannen op de aanbiedingen te letten. Maar gebruik ze dan wel op de juiste manier. Het is prima om bepaalde groenten of producten te kopen die in de aanbieding zijn en daar je recepten op te baseren. Maar check ook even of het ergens anders niet nog goedkoper kan dan de aanbiedingsprijs, want dit komt best vaak voor. Let er ook op dat je producten die je normaal nooit zou kopen niet alleen maar koopt omdat ze in de aanbieding zijn. Op die manier kost het je alleen maar extra geld, als je ze normaal gesproken altijd zou laten liggen.Zoek altijd nieuwe recepten

Om je kookkunsten naar een hoger level te tillen, is het misschien handig om af en toe eens naar nieuwe en spannende recepten te zoeken. Bekijk receptenboeken, blader eens door magazines van supermarkten, bekijk foodblogs en laat je inspireren! En vergeet de lekkerste recepten uiteraard niet te bewaren!

Houd je voorraadkast altijd goed aangevuld

Wanneer je wekelijks je weekmenu wilt plannen, raad ik je absoluut aan om ervoor te zorgen dat je voorraadkast goedgevuld blijft met producten die je een lange tijd kunt bewaren. Producten als bijvoorbeeld rijst, pasta, kruiden en bloem, zijn dingen die altijd nodig kunt hebben. Het scheelt een hoop tijd wanneer je deze producten altijd in huis hebt. En is er iets van in de aanbieding? Sla een voorraadje aan en bespaar weer geld!

weekmenu planner kit
Koop hier mijn Mealplanner Kit voor €2,95

Ik vind het echt super leuk, om elke week onze maaltijden te plannen en hier boodschappen voor te doen. Je moet er een beetje tijd in investeren (al is dat vaak niet meer dan 10 minuten voor ons, maar uiteindelijk scheelt het je ook weer tijd en natuurlijk geld.

Doe jij aan weekmenu plannen?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

2 reacties

  1. Ja sinds dit jaar begonnen.. Nu ik voorlopig geen werk heb, doe ik altijd de boodschappen, en het frustreerde me steeds weer om elke dag in de winkel te staan met de zelfde vraag.. nu plan ik een heel week menu en dat is heerlijk makkelijk, en heb nu weer plezier in het koken.

  2. Hallo
    Ik plan mijn weekmenu al 40 jaar en het bevalt prima het is handig met boodschappen doen en geeft overzicht koken naar wat er in huis is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.