Welk type houten vloer is de beste keus voor jou?

Welke type houten vloer kies jij?

Voor mensen die mij kennen, is het geen geheim dat ik van een mooie houten vloer houd. Een massief houten vloer is prachtig! Geloof me, ik zou graag elke cent die ik heb uitgeven, om de vloer van mijn hele huis ermee te bedekken. Ik mag dromen, toch? Voor nu moeten we het doen met een iets goedkopere versie, al ben ik daar ook erg blij mee.

Welk type houten vloer kies jij?

Net als het kiezen van de juiste verlichting, kan een type houten vloer kiezen best moeilijk zijn. Als je aan de vooravond van zo’n project staat, heb je hier al vast over nagedacht. Er zijn zoveel soorten en kleuren, dat ik me goed kan voorstellen dat je er nog even niet uitkomt. Ik heb voor jou wat informatie over houten vloeren verzameld, zodat je hopelijk een goede keus kunt maken.

Welk type houten vloer kies jij?
Massief houten vloer

Wanneer je voor een massief houten vloer kiest, weet je zeker dat je een product hebt wat voor 100% uit hout bestaat. De vloerplanken worden uit één stuk gezaagd en rechtstreeks van de zagerij naar de fabriek gebracht. Het is tijdloos, van hoge kwaliteit en vaak de duurdere keus. Vroeger konden massief houten vloeren niet worden gecombineerd met vloerverwarming. Tegenwoordig is dit wel zo, zolang er niet teveel wordt geschommeld met temperatuur. Bij veel schommelingen gaat het hout krimpen of uitzetten. Let hier dus goed op en laat je informeren.

Parketvloer

Een parketvloer lijkt erg op een massief houten vloer. Het bestaat meestal uit verschillende laagjes hout en is goed te combineren met vloerverwarming. Het is een traditionele stijl die erg vaak gekozen wordt en verkrijgbaar is in veel verschillende patronen. Visgraat vloeren zijn hier een goed voorbeeld van. Verschillende panelen worden in een hoek van 90 graden gelegd, waardoor je een bijzonder effect krijgt.Laminaatvloer

Laminaatvloer is een vloerbedekking waarvan de panelen uit 3 à 4 lagen bestaan. Een kunststof onderlaag, een drager (meestal High-Density Fibreboard), een laag papier bedrukt met een houtstructuur en nog een kunststof toplaag. De meeste soorten laminaat zijn geschikt voor vloerverwarming, maar let daar even goed op. Laminaatvloer is meestal de wat goedkopere optie.

Keramisch parket

Eigenlijk hoort het keramisch parket niet in dit rijtje thuis, maar ik wil hem toch noemen. Het gaat hier namelijk om een tegelvloer met houtlook. Tegenwoordig is het echter bijna niet van echt hout te onderscheiden. De huidige technologieën maken het mogelijk echte houtnerven en knoesten erin te verwerken, wat deze vloer een unieke uitstraling geeft. Keramisch parket is goed te combineren met vloerverwarming.

Inspiratie opdoen

Als je nog steeds moeite hebt met het kiezen van een type houten vloer, kijk dan eens op Pinterest, waar je een hoop inspiratie op kunt doen. Kies eerst je favoriete interieurstijl en kijk dan eens naar het type vloer. Welke kleuren, maten en materialen worden er gebruikt? Bestel vervolgens eens wat monsters of ga naar een showroom, zodat je de vloer ook echt met eigen ogen kunt zien. Op KnulstHoutenVloeren.nl kun je heel handig een informatiegids aanvragen of langskomen in de showroom. Neem de tijd en maak niet te snel een beslissing. Een houten vloer plaatsen is niet moeilijk, maar je wilt het maar één keer hoeven doen!

Wat voor type houten vloer zou jij kiezen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.