voordelen van breien
Hygge

Woltherapie: De Voordelen van Breien

Breien? Yvette, ga je nou niet een beetje te ver met huisvrouwtje spelen? Wacht, blijf er even bij! Ik geef toe, ik brei zelf niet. Maar ik heb wel vriendinnen die breien. En als ik hun mag geloven heeft het niets dan voordelen. Iets met ‘woltherapie’?

Behalve dat je je kast zou kunnen vullen met allerlei unieke stukken, zou breien namelijk ontzettend veel voordelen voor je psyche kunnen hebben. Breien is goed voor je en dit zijn de voordelen.

breien
Nuttige meditatie

Mocht je mediteren een beetje zonde van je tijd vinden, dan is breien een nuttige vorm ervan! Je denkt even helemaal nergens aan, je komt helemaal tot rust en ondertussen maak je ook nog iets moois!

Goed voor je motoriek

Omdat je bij breien alle delen van je hersenen gebruikt, is dit ontzettend goed voor je motoriek. Mocht je vaak onhandig zijn, kan breien dus positief voor je uitpakken.

Vermindert stress

Wist je dat van deze activiteit je bloeddruk daalt? Ik niet! En aangezien ik zelf een te hoge bloeddruk heb en hier ook medicatie voor krijg, begin ik nu serieus twee breinaalden te overwegen. Woltherapie is blijkbaar echt een ding!

Hippe Unieke kleding

Niet lachen, het is echt waar. Breien is op het moment dé modetrend in Parijs en New York! Het geeft kei veel voldoening om je eigen kledingstukken te kunnen dragen, die niemand anders in zijn kast heeft hangen. En wanneer je net je kledingkast hebt opgeruimd toen je de lenteschoonmaak deed, heb je vast wat ruimte gecreëerd voor wat nieuwe items.

Breien maakt gelukkig

Het mag duidelijk zijn. Van breien word je gelukkig, zo blijkt uit onderzoek. Zo’n 81% van de breiers voelt zich gelukkiger na het breien. Ik ben stiekem wel benieuwd wat het probleem is van die overige 19%, maar daar kom ik nog wel eens op terug.

#WeAreKnitters

Mocht je interesse gewekt zijn en absoluut bij de We Are Knitters Community wilt horen – want dit bestaat echt! – heb ik een leuke tip voor je. Op We Are Knitters kun je geweldige kits kopen om de meest uiteenlopende items te gaan maken. Van vrouwen- tot herenkleding, van woonaccessoires tot decoratie. Alles kun je vinden!

En nee, dit is niet gesponsord, al snap ik dat je dat misschien denkt. Ik kwam dit tegen en werd er zo oprecht blij van, dat ik het meteen met je wilde delen!

Heb jij wel eens iets gebreid?

2 Comments

  1. Jacqueline S. says:

    Kan me er helemaal in vinden. Ik brei al meer dan 50 jaar en ik vind het nog steeds leuk om te beginnen met een bol wol en te eindigen met…. Vul maar in. Op mijn 5e leren breien en er nooit mee opgehouden.

  2. Marlinde says:

    Voor haken geldt precies hetzelfde! Heerlijk rustgevend en je hoofd raakt er leeg van of je gaat juist de rust krijgen om over iets na te denken. Overigens vind ik haken makkelijker dan breien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.