De voordelen van breien - Doe jij al aan woltherapie?
DIY & Klussen Duurzaam & Eco

De vele voordelen van breien

Breien? Yvette, ga je nou niet een beetje te ver met huisvrouwtje spelen? Wacht, blijf er even bij! Ik geef toe, ik brei zelf niet. Maar ik heb wel vriendinnen die het doen. En als ik hun mag geloven heeft het niets dan voordelen. Iets met ‘woltherapie’?

Breien is woltherapie

Behalve dat je je kast zou kunnen vullen met allerlei unieke stukken, zou breien namelijk ontzettend veel voordelen voor je psyche kunnen hebben. Het is zelfs echt goed voor je en dit zijn de voordelen.

De voordelen van breien: Doe jij al aan woltherapie?
Een nuttige meditatie

Mocht je mediteren een beetje zonde van je tijd vinden, dan is breien een nuttige vorm ervan! Je denkt even helemaal nergens aan, je komt helemaal tot rust en ondertussen maak je ook nog iets moois!

Breien is goed voor je motoriek

Omdat je bij breien alle delen van je hersenen gebruikt, is dit ontzettend goed voor je motoriek. Mocht je vaak onhandig zijn, kan dit dus positief voor je uitpakken.

Het vermindert stress

Wist je dat van deze activiteit je bloeddruk daalt? Ik niet! En aangezien ik zelf een te hoge bloeddruk heb en hier ook medicatie voor krijg, begin ik nu serieus twee breinaalden te overwegen. Woltherapie is blijkbaar echt een ding!

Je maakt hippe en unieke kleding

Niet lachen, het is echt waar. Breien is op het moment dé modetrend in Parijs en New York! Het geeft kei veel voldoening om je eigen kledingstukken te kunnen dragen, die niemand anders in zijn kast heeft hangen. En wanneer je net je kledingkast hebt opgeruimd toen je de lenteschoonmaak deed, heb je vast wat ruimte gecreëerd voor wat nieuwe items.

Breien maakt gelukkig

Het mag duidelijk zijn. Van breien word je gelukkig, zo blijkt uit onderzoek. Zo’n 81% van de breiers voelt zich gelukkiger door te breien. Ik ben stiekem wel benieuwd wat het probleem is van die overige 19%, maar daar kom ik nog wel eens op terug.

We Are Knitters

Mocht je interesse gewekt zijn kan ik je een mei leuk boek aanraden. Namelijk het boek We Are Knitters van Alberto Bravo en Pepita Marin. Een super leuk boek vol met inspiratie en breipatronen.

Heb jij wel eens iets gebreid?

2 Reacties

  1. Jacqueline S. zegt:

    Kan me er helemaal in vinden. Ik brei al meer dan 50 jaar en ik vind het nog steeds leuk om te beginnen met een bol wol en te eindigen met…. Vul maar in. Op mijn 5e leren breien en er nooit mee opgehouden.

  2. Marlinde zegt:

    Voor haken geldt precies hetzelfde! Heerlijk rustgevend en je hoofd raakt er leeg van of je gaat juist de rust krijgen om over iets na te denken. Overigens vind ik haken makkelijker dan breien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.