Zelf allesreiniger maken met azijn is goedkoper en beter voor je. Het is erg makkelijk te maken en werkt als een tierelier! Schrobben niet meer nodig!

Zelf allesreiniger maken is iets wat ik al heel lang wilde doen. Het is goedkoper en het werkt fantastisch. Een mooie bijkomstigheid is dat je geen chemicaliën gebruikt, wat veel gezonder is bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de koelkast, de oven of de badkamer zonder ramen.

Zelfgemaakte milieuvriendelijke allesreiniger

Ik gebruik mijn zelfgemaakte allesreiniger nu al een hele tijd en ik wou dat ik er eerder aan was begonnen. De allesreiniger is makkelijk te maken en op basis van azijn. Ik gebruik het vooral in de keuken en de badkamer, maar eigenlijk overal waar ik iets schoon te maken heb.Zelf allesreiniger maken met azijn

Ik heb in het begin een beetje geëxperimenteerd met verschillende recepten, om te kijken wat het beste werkt. Ondertussen heb ik het perfecte recept gevonden, waarmee je zelfs de hardnekkigste viezigheid wegpoetst.

Wat heb je nodig?

  • Een spuitfles of plantenspuit van een liter. Ik gebruik deze van de HEMA.
  • 250 ml natuurazijn.
  • 3 eetlepels citroensap.
  • 250 ml gekookt water wat nog warm is.
  • 500 ml gekookt water wat afgekoeld is.
  • 4 druppels essentiële olie met geur naar keuze. Dit is optioneel. De citroen geeft genoeg geur af, maar het kan lekker zijn om een geur zoals bijvoorbeeld grapefruit of tea tree toe te voegen.


Hoe maak je het?

  1. Vul de plantenspuit voor ongeveer een kwart met natuurazijn.
  2. Voeg hier de citroensap en eventueel een essentiële olie aan toe.
  3. Giet het warme water erbij om alles goed te mengen.
  4. Giet vervolgens het afgekoelde water erbij tot de fles vol is.

Ik maak van alles schoon met deze allesreiniger. De koelkast (van binnen en buiten), de ramen (streeploos!), zo’n beetje alles in de badkamer en de keuken. Het is een geweldig product en de lenteschoonmaak wordt er een stuk goedkoper van! Je bespaart geld en gebruikt geen nare chemicaliën. Ik wil echt niet meer zonder!

Heb jij deze allesreiniger met azijn al geprobeerd? Laat me weten wat je ervan vindt!