Zelf desinfecterende handgel maken
DIY Schoonmaken

Zelf desinfecterende handgel maken

Handgel wordt op het moment bizar veel verkocht. De kans is zelfs groot dat je voor een leeg schap komt te staan. Desinfecterende handgel is heel fijn om je handen te desinfecteren, bijvoorbeeld wanneer je even geen water en zeep in de buurt hebt.

Maar wist je dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het is een super leuk project voor zowel volwassenen als wat oudere kinderen. Je bespaard jezelf een lange wachtrij bij de kassa en je kunt zelf de heerlijke geur bepalen.Hoe desinfecterende handgel werkt

Het actieve ingrediënt in desinfecterende handgel is alcohol. Minstens 60% van het product moet hieruit bestaan om goed werkzaam te zijn. Voor een desinfecterende handgel gebruik je isopropyl alcohol (ontsmettingsalcohol) of ethanol. Gebruik nooit andere soorten alcohol, zoals bijvoorbeeld methanol of butanol, want die kunnen giftig zijn.

Pure alcohol zal de handen echter wel uitdrogen en het verdampt te snel om goed zijn werk te kunnen doen als ontsmettingsmiddel. Daarom voeg je aloë vera-gel toe voor de verzachtende werking en essentiële olie om de geur wat aangenamer te maken.

Wil je meer recepten om zelf schoonmaakproducten te maken? Download dan mijn ebook Simpel & Homemade!

Zelf desinfecterende handgel maken

Wat heb je nodig?

  • Kommetje en lepel
  • Trechter
  • Flesje met pomp
  • 2/3 deel 99% ontsmettingsalcohol (isopropyl) of ethanol
  • 1/3 deel aloë vera-gel (als je een aloë vera plant in huis hebt, kun je een blad in de lengte opensnijden en hier de gel uithalen!)
  • 8 tot 10 druppels essentiële olie met geur naar keuze.

Desinfecterende handgel maken

Niets is makkelijker dan dit! Je hoeft alleen maar alle ingrediënten door elkaar te mixen en klaar ben je. Gebruik een trechtertje om de handgel in een flesje met pomp te gieten. Schroef de pomp weer op het flesje en je hebt je eigen hand sanitizer.

Let wel op: gewoon goed je handen wassen met water en zeep is altijd beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.