Zelf kerstkaarten maken en versturen zonder stress

Zelf kerstkaartjes maken zonder stress

Het verzenden van kerstkaarten is een leuke en simpele traditie die veel steun kan geven aan degenen van wie je houdt, zeker in deze eenzame tijden. Het is een traditie die helaas steeds minder gedaan wordt, terwijl de meeste van ons het altijd leuk vinden een kaartje te ontvangen.

Ik heb de laatste jaren ook steeds minder kerstkaarten ontvangen, maar ook minder verstuurd. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het heerlijk om iets liefs te sturen naar familie en vrienden met de feestdagen, om ze te laten weten dat ik aan ze denk. Zeker nu we de belangrijkste mensen in ons leven maar weinig kunnen zien. Maar ik geef toe, het is nou eenmaal best wat werk. Adressen verzamelen, kaarten uitkiezen, postzegels kopen en plakken, bedenken wat je gaat schrijven. Het kan behoorlijk stressvol zijn en veel mensen zien er dan ook tegenop.

Tips voor het versturen van kerstkaarten

Maar niet dit jaar! Dit jaar gaan we het anders doen! Dit jaar gaan we zelf kerstkaarten maken, zonder stress. Kerstkaarten hoeven niet veel geld te kosten, zijn betekenisvol en warm en zouden daarom stressvrij moeten zijn! Ik heb een aantal tips voor je, zodat je dit jaar weer kunt genieten van iets liefs doen voor een ander, in plaats van in lange rijen bij de kassa te staan voor last-minute kerstkaarten en postzegels.

Plan vooruit

Ik plan mijn kerstkaarten altijd van te voren. Al in oktober of begin november verzamel ik adressen van iedereen die ik een kerstkaart wil sturen en maak ik een to do lijst van alles wat er gedaan moet worden. Zoals het kopen of maken van de kaarten, het kopen van postzegels en het versturen van de kerstkaarten.

Maak foto’s op tijd

Als je het leuk vind je eigen persoonlijke kaarten te maken, is het handig om al ver van te voren foto’s te maken. Als je ze professioneel laat maken, zit hier namelijk behoorlijk wat tijd in. Ze moeten gemaakt worden en dan moet je ze ook nog krijgen.Geef jezelf een deadline

Als je bezig gaat met het maken van kaarten en je doet dit digitaal, kijk dan goed wat de levertijden zijn. Als je wilt dat je kaarten op tijd aankomen, zal je ze ruim voor kerst moeten versturen. Ik stuur mijn kaarten graag ongeveer een week na Sinterklaas. Dan ben je de drukte voor, zijn mensen niet meer met Sinterklaas bezig en hebben ze genoeg tijd om van de kaarten te genieten.

Houd bij van wie je kaarten hebt ontvangen

Ieder jaar hou ik bij van wie ik kerstkaarten, maar ook nieuwjaarskaarten ontvang. Dit helpt mij ervoor te zorgen dat ik volgend jaar niet vergeet die persoon ook een kaart te sturen. Het is ook handig als je wilt besparen en je lijst wilt inkorten. Je laat dan geen mensen weg die jou elk jaar trouw een kaart sturen.

Zelf kaartjes maken zonder stress

In een tijd waarin kerstkaarten sturen niet meer veel gedaan wordt, weet ik dat ieder kaartje eigenlijk al gewaardeerd wordt. Of je hem nu in de winkel koopt of zelf maakt. Maar het is wel gewoon veel leuker om iets persoonlijks te sturen. Bij Kaartje2Go kun je heel makkelijk gepersonaliseerde kaartjes zelf maken en ook nog eens van te voren de verzending plannen. Je kan dan dus elke datum kiezen die je wilt! Ik heb alle kerstkaarten alvast gemaakt en klaargezet voor verzending op 10 december. Het maken van de kaarten ging razendsnel en is bijna te simpel om te laten zien.

Zelf kerstkaarten maken en versturen zonder stress

Hier zie de editor om je gekozen kerstkaart te bewerken. Wanneer je een kaart gekozen hebt, kun je echt veel aanpassen! Lettertypes, kleuren, posities, de tekst, noem maar op. Ik heb deze vrolijke kaart gekozen, met de tekst “Een speciale kerstkus door de brievenbus” met allemaal vrolijke kerstversiersels er omheen.

Zelf kerstkaarten maken en versturen zonder stress

Vervolgens kun je een tekst gaan schrijven. Ik vind altijd fijn een lettertype te kiezen wat er lijkt op dat mezelf, zodat het lijkt alsof ik het zelf geschreven heb. Gelukkig is er keus genoeg!

Als de kaart naar je zin is, kies je het formaat van je kaart. Ik heb gekozen voor de meest populaire optie, 14×14 cm. Daarna kun je kiezen of je eerst een proefdruk wilt, of je de kaarten zelf wilt ontvangen zodat je ze zelf kunt posten, of dat Kaartje2Go dit voor je mag doen op de jouw gekozen datum. Ik heb voor de laatste optie gekozen. Daarna voer je heel gemakkelijk alle adressen in waar de kaart naartoe mag en kies je een verzenddatum. Klaar ben je!

Ik vind het zo leuk dat ze niet alleen maar kaarten in hun assortiment hebben waar een eigen foto in kan, maar ook kaarten zonder foto. Die verstuur ik namelijk het liefst. En er is keus genoeg aan prachtige, feestelijke kaarten. Speciaal voor de kerst kun je rode of gouden enveloppen kiezen! Daarbij zijn de kaarten van gerecycled materiaal, dus ook nog eens heel duurzaam.

Wil je meer tips over het versturen van kerstkaarten? Lees hier alles wat je moet weten over het versturen van kerstkaarten.

Hoe ga jij dit jaar je kerstkaarten versturen? Ga je zelf kerstkaartjes maken of koop je ze kant-en-klaar?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.