Heb jij ook zo’n deugniet in huis die de kerstboom veel te interessant vindt? Met deze tips houd je je kat uit de kerstboom!

Ik ben iemand die jarenlang katten heeft gehad en ik kan je vertellen dat ik als geen ander weet hoe stressvol de feestdagen kunnen zijn met een kat in huis. Niet alleen omdat je de feestdagen veilig voor je huisdieren wilt houden, maar ook… De Kerstboom. Katten klimmen daar namelijk nogal graag in of spelen graag met de ornamenten. Hoe houd je je kat uit de kerstboom dit jaar?

Zo houd je je kat uit de kerstboom

Houd je kat uit de kerstboom met deze tips

Katten en kerstbomen zijn een combinatie waar de ergste horrorfilm nog niet tegenop kan boksen. Ze móéten erin en volgens mij snappen ze zelf ook niet waarom. Heb jij ook een kat en zie je er alweer tegenop om de kerstboom te zetten. Wees niet getreurd, want ik heb de oplossing. Met mijn tips houdt je je kat uit de kerstboom!

Houd je kat uit de kerstboom met belletjes

Veel mensen hangen een belletje aan de halsband van hun kat, om beter in de gaten te houden waar hij is en wat hij doet. Dit kun je ook op je kerstboom toepassen. Hang onderin je boom wat belletjes en je zult het altijd horen wanneer je harige vriend in de boom probeert te klimmen, zodat je direct actie kunt ondernemen.Gebruik dennenappels met een geurtje

Iets wat je kat uit de kerstboom houdt en er ook nog eens leuk uit ziet, zijn dennenappels met een geurtje. Besproei een aantal dennenappels met appelazijn of een anti-katten spray en leg ze onder de boom of in de pot. Katten zijn geen fan van appelazijn en het zal ze misschien ontmoedigen om in de boom te klimmen.

Houd de kat uit de boom met sinaasappelschillen

Wist dat je dat katten de geur van sinaasappels verschrikkelijk vinden? Maak hier dus gebruik van, door achter de kerstboom een bakje te leggen met sinaasappelschillen. Het ruikt heerlijk voor ons, maar je kat zal minder zin hebben om bij de kerstboom in de buurt te komen.

Gebruik aluminiumfolie

Katten hebben een bijzondere afkeer voor aluminiumfolie. Gebruik dit daarom als boomjurk of prop de pot waar de kerstboom instaat er vol mee. De kans dat dit je kat uit de boom houd is wat kleiner dan bij bovenstaande manieren, maar het is toch het proberen waard.

Heb jij de ultieme tip om de kat uit de kerstboom te houden? Deel het met ons!