Als je geen fan bent van Valentijnsdag, dan is het misschien leuk om het thuis te vieren. Met deze tips zorg je voor een romantische avond.

Als je geen fan bent van Valentijnsdag en geen zin hebt om in een restaurant te zitten samen met allemaal andere stelletjes, dan is Valentijnsdag thuis vieren precies wat voor jullie. Zo kun je je helemaal op elkaar concentreren en je hoeft je geen zorgen te maken over slecht eten, slechte service of hoge kosten.

Samen Valentijnsdag thuis vieren

Maak van je date night op Valentijnsdag een succes met deze romantische tips die er helemaal op gericht zijn elkaar in de watten te leggen. Vergis je niet: Met de juiste sfeer en de juiste voorbereiding kun je het thuis ook heel gezellig maken. Zo vier je dit jaar Valentijnsdag lekker thuis!

Ontspannende Valentijnsdag

Help je wederhelft eens goed te ontspannen en verras hem of haar met een spa avond. Maak alvast een mandje klaar met alles wat je nodig hebt. Handdoeken, bath bombs, spons en geurende oliën. Maak het binnen zo sfeervol en ontspannen mogelijk met zachte muziek, de thermostaat net iets hoger en deze ontspannende activiteiten:

 • Maak een heerlijk bad klaar, met een paar druppels lavendelolie of een bath bomb. Geef de badkamer een spa-gevoel door kaarsjes neer te zetten en rustgevende muziek aan te zetten. Denk ook aan glaasjes wijn en chocolaatjes bij het bad.
 • Bied je partner een uitgebreide voet- en/of handmassage aan, compleet met geurende olie en vocht inbrengende crème.
Romantische Valentijnsdag

Voor een romantische avond samen, verplaats je de zitplaatsen naar een haardvuurtje. Als het niet gemakkelijk is om meubels te verplaatsen, of je hebt geen open haard, leg dan een matras in de woonkamer en zet een haardvuurvideo op de televisie. Zet de juiste toon wijn, champagne of warme chocolademelk. Maak de romantische sfeer nog groter met deze details:

 • Bestel je favoriete eten bij een lokaal restaurant en geniet samen van een heerlijke maaltijd.
 • Maak een picknickmand klaar, vol met jullie meest favoriete hapjes.
 • Maak samen een bucketlist, met alles wat jullie nog samen willen doen en praat erover.
 • Haal samen herinneringen op en bekijk oude foto’s of video’s van jullie samen.
Culinaire Valentijnsdag

In plaats van een volledige maaltijd, kun je ook gaan voor iets originelers. Maak samen allerlei heerlijk hapjes klaar. Als je Valentijnsdag niet in de avond kunt vieren, kies dan bijvoorbeeld voor ontbijt op bed, een zeer romantische manier om de dag te vieren. Nog meer ideeën voor een culinair geïnspireerde Valentijnsdag zijn onder meer:

 • Houdt samen een wijn- en kaasproeverij.
 • Bak samen een hartvormige taart en decoreer hem zo mooi mogelijk. Daarna natuurlijk opeten!
 • Bak samen een vers brood en geniet van vers gebakken brood bij het Valentijnsontbijt.
 • Dip aardbeitjes in chocolade.
 • Chocoladefondue!

Hoe vier jij het liefst Valentijnsdag?